2017-01-25 03:23


Băsescu aruncă vina pe Iliescu, Ponta şi Crin

 |  20:22
Băsescu aruncă vina pe Iliescu, Ponta şi Crin

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri-seară, că observă, în ultima perioadă, o „veselie a demolării”, amintind de afirmaţiile făcute, în contextul protestelor de stradă din România, de fostul preşedinte Ion Iliescu şi de liderii Opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

„Se observă o veselie a demolării, probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi. Şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu, care, nici mai mult, nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţie, transmitea că preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă nu a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie. Îi vedeam pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai puţin: demisie preşedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adică o Românie neguvernată. Vedeam activişti din consiliul politic al armatei, chiar astăzi foşti colonei în Armata Română, dar care niciodată nu au fost dincolo de munci agricole, îi vedeam manifestând viguros împotriva a ceea ce s-a făcut până astăzi pentru redresarea României. Şi, foarte adevărat, am văzut în aceste ultimele două săptămâni români nemulţumiţi, pe bună dreptate nemulţumiţi şi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie şi soluţie”, a declarat Băsescu, la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru de externe, Cristian Diaconescu.

El a completat că mesajul lui Ion Iliescu sau al liderilor din Opoziţie se aseamănă cu cel al fostului preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin.

„Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al facţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin”, a susţinut şeful statului.

Traian Băsescu i-a spus noului ministru de externe că are „o misiune grea, după aspectele televizate aproape imposibilă, aceea că România are forţă să continue”.

„Acesta va trebui să fie principalul mesaj pe care să-l transmiteţi omologilor dumneavoastră din UE, de peste Atlantic şi nu numai. (...) Aveţi o misiune extrem de dificilă, aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor pe măsurile care s-au luat şi să susţineţi, cu argumente, că România merge înainte”, a spus Băsescu, asigurându-l pe Diaconescu de susţinerea sa: „Sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă poată fi un suport. Vă doresc mult succes în mandatul dvs.!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


METIN CERCHEZ
25 Ian 2012

mai sint de vina stalin,nostradamus ptr prezicerile sale,mayasii.elena udrea si cocos,casuneanu si popoviciu,marian iancu si george becali,stan si bran,toma caragiu,amza pellea. gheorghe dinica,decebal si burebista,dumitru nicusor generalul de securitate care la trimis la anver cu s ala de la garada de mediu si nu in ultimul rind romanii ca isi cresc copii cu 42 lei copii-alocatia- ca platesc 6 lei benzina cea mai scumpa-accize uriase,taxe de drum si taxa la taxa ilegal,ca se sinucid ptr ca l;e iau bancile si firmele de telefonie casel,ca se inchid spitalele-sa ti fie rusine dinu patriciu-upssssssssssssssssssssssssss
MIHAI
25 Ian 2012

basescu in toti anii cat a fost presedinte, si-a batut joc de ROMANIA si de ROMANI preucum cred ca-si batea joc de PAPUSA GONFLABILA cu care se culca noaptea in cabia lui de pe vasul pe care era comandant.
MIHAI
25 Ian 2012

Am mai multa incredere in PDL si aliati , decat in USL.Am mai multa incredere in Basescu decat in Iliescu si ce "gasca " politica a scos dupa 1989.Nu sunt in nici un partid.Dar, cand merg prin tara si vad combinatele industriale , fabrici ,minele, sistemele de irigatii ,distruse, ma cuprinde o furie si un dispret.CINE LE-A DISTRUS intre anii 1990-2004?
Random image