2017-01-19 02:17

EVENIMENT


Băsescu către USL: Vă propun să nu împiedicaţi procesul de reformare a ţării

 |  14:39
Băsescu către USL: Vă propun să nu împiedicaţi procesul de reformare a ţării
Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, în timpul consultărilor cu partidele parlamentare, că prin organizarea în 8 judeţe mari procesul de descentralizare ar fi mult mai profund şi real.

Victor Ponta:

- Domnule preşedinte, cu dumneavoastră nu facem compromisuri. Nedorim să analizaţi înfiinţarea unui comitet anticriză. Suntemdispuşi să sprijinim acest comitet şi chiar un guverntehnocrat.

Crin Antonescu:

- Nu vom vota desfiinţarea judeţelor în funcţie de intereseelectorale.

Declaraţiile preşedintelui:

Simplificarea funcţionării statului român este în interesuloricărui cetăţean. Nu mai putem merge pe teoria "hai să amânăm".România este placată pe un trend al reformării sale. Partea deadministrare a României nu poate rămâne în afara acestui proces dereformare a statului.

Nu fuge nimeni de referendum, sunt un pasionat alreferendumurilor organizate corect.

Orice propunere de vulnerabilizare a stabilităţii politice esteexclusă. Mi se pare că împingerea clasei politice în campanie vastrica echilibrele obţinute cu costuri uriaşe. Eu vă propun să nuîmpiedicaţi procesul de reformare a ţării.

Alegerile anticipate înseamnă intrarea în criză politică.

Solicit sprijinul opoziţiei în mişcarea proiectelor derevizuire a Constituţiei şi de reorganizare.Vom încerca să anticipăm care vor fi efectele deprecieriisituaţiei unor state din zona euro asupra României.

Comunităţile nu mai sunt puse în valoare acum. Prin organizareaîn 8 judeţe mari procesul de descentralizare ar fi mult mai profundşi real.

Avizul Curţii Constituţionale va sosi mâine şi voi transmiteimediat proiectul de revizuire a Constituţiei la Parlament. Sunthotărât să

Vom discuta despre revizuirea Constituţiei şi reorganizareaadministrativă a ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image