2017-01-20 20:10

EVENIMENT


Băsescu, huiduit la manifestaţiile organizate la Iaşi de Ziua Unirii VEZI IMAGINI

 |  10:41
Băsescu, huiduit la manifestaţiile organizate la Iaşi de Ziua Unirii VEZI IMAGINI
Preşedintele TraianBăsescu a declarat luni în faţa participanţilor la manifestările organizate laIaşi de Ziua Unirii Principatelor, că modernizarea statului nu este o himeră, olozincă sau dorinţa cuiva, ci o necesitate pentru viitorul ţării, el fiind huiduitşi fluierat de oameni. Şeful statului a spus, la începutul discursului său, căo sărbătoare trebuie în primul rând respectată şi trebuie să fie un pilon înlegătură cu care românii să se gândească la viitor.

Traian Băsescu: O sărbătoare trebuie în primulrând respectată

"Nimeni nu aresecretele viitorului. Privind în istorie, trebuie să observăm că marile momenteale istoriei noastre sunt legate de unitate, de respectul faţă de momentele pecare înaintaşii noştri le-au valorificat", a spus preşedintele.

El a adăugat că Unireadin 1859 a marcat un moment fundamental în istoria românilor, care nu ar fifost valorificat dacă nu ar fi fost apoi războiul de independenţă şi momentulînălţător de la 1918.

"Marea Unirea nus-a realizat nici în birouri, nici într-un oraş. S-a realizat cu sacrificiulgeneraţiei tinere, care a pus ţara mai presuschiar decât viaţa, o generaţie care a ştiut să fie unită, care a ştiut să fieputernică", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a maispus că ultimii ani reprezintă o perioadă în care toţi ar fi trebuit săînţeleagă faptul că "modernizarea statului român nu este o himeră, nu esteo lozincă, nu este o dorinţă a cuiva, ci este o necesitate a românilor, onecesitate a viitorului acestei ţări".

Preşedintele le-a uratromânilor să aibă tăria să continue reforma în sănătate, în educaţie, să facăreformă în justiţie, în agricultură, "adică să modernizeze ţara".

"La mulţi ani şiputere să vă faceţi ţara aşa cum ovreţi", le-a urat Băsescu oamenilor.

El a fost huiduit şifluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute.

După discurs, Băsescua depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemeneahuiduit.

Toate oficilaităţileprezente la manifestări au depus apoi coroane de flori la statuia domnitorului,apoi s-au prins în Hora Unirii.

Pentru câteva momente,preşedintele s-a prins şi el în hora Unirii, după care s-av retras în hotelulaflat în Piaţa Unirii.

Constantin Simirad: Această manifestare varămâne în istorie drept una odioasă

PreşedinteleConsiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat în faţaparticipanţilor la manifestările de la Iaşi că în Piaţa Unirii au fost aduşioameni cu autobuzele, adăugând că vede o satisfacţie pe chipul celor aduşiaici.

"Este osatisfacţie de pubertism întârziat. Nu ne caracteriziează ce s-a întâmplataici. E o acţiune pe care nu o agreez. Legea ospeţiei a fost încălcată. Domnuleprimar, să vă fie ruşine pentru organizarea acestei manifestări", a spusSimirad.

Primarul Iaşiului Gheorghe Nichita: Vă implorsă respectăm această sărbătoare

"Vă invit, văimplor să respectăm această sărbătoare a naţiunii, să lăsăm deoparte discuţiilepersoanele şi să arătăm că ne respectăm idealurile", şi-a început adunateîn piaţă.

Preşedintele TraianBăsescu a ajuns luni dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de ZiuaUnirii, în prezenţa a aproximativ o mie de persoane, şeful statului fiind puternichuiduit din mulţime. Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare, în timp cedin mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături. Deasemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii".

Pentru scurt timp,preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers sădiscute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau"Demisia", după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului desecuritate al SPP.

El a stat de vorbă cuaceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scana amenajatăîn piaţă.

În mulţime se află şiliderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedinteleSenatului, Mircea Geoană.

La manifestărileorganizate la Iaşila împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române participă şiministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udreaşi ministrul deExterne Teodor Baconschi.

În programulmanifestărilor organizate la Iaşifigurează discursuri ale oficialităţilor, un ceremonial religios, depuneri decoroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, precumşi hora Unirii.

După terminareamanifestărilor din Piaţa Unirii, oficialităţile se vor deplasa la Biserica TreiIerarhi, unde vor depune coroane de flori la mormântul domnitorului AlexandruIoan Cuza.

Primăria şi GarnizoanaIaşi vor oferi aproximativ 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi participanţilorla manifestările din oraş, acţiunea urmând să aibă loc în centrul municipiului.În oraş vor fi împărţite 5.000 de steguleţe tricolore şi 2.500 de cocarde.

Primăria Iaşi a alocataproximativ 500.000 lei pentru organizarea manifestărilor dedicate UniriiPrincipatelor.

Liderii locali ai PSDşi PDL Gheorghe Nichita şi Mihaela Popa au făcut apel atât la politicieni, câtşi la simpatizanţii partidelor să nu politizeze festivităţile de la Iaşiorganizate de Ziua Unirii.

Preşedintele TraianBăsescu este aşteptat, luni după-amiază, şi la manifestările organizate de ZiuaUnirii la Focşani.

La manifestările de laFocşani şi-aanunţat prezenţa şi preşedintele PSD, Victor Ponta, care va fi însoţit deEcaterina Andronescu, Ilie Sîrbu, Dan Nica şi Dan Şova.

Manifestările dedicateaniversării a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura înPiaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" începând cu ora 15.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image