2017-01-21 02:11

EVENIMENT


Băsescu îl mai vrea pe Morar încă şase luni

 |  18:26
Băsescu îl mai vrea pe Morar încă şase luni

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la TVR1, că opţiunea sa este să ceară procurorului general prelungirea mandatului lui Daniel Morar în fruntea DNA până în iunie 2012, ca interimar, pentru raportul pe MCV din vară, dar şi pentru a se încheia şi mandatele adjuncţilor.

Băsescu a explicat că, potrivit legii, atât Morar, cât şi Kovesi nu mai pot fi numiţi pentru câte un nou mandat. Întrebat dacă Daniel Morar ar putea să preia locul Codruţei Kovesi, el a răspuns că numirile nu se fac „la televizor”. „Instituţiile nu sunt instituţii pe care scrie proprietate Traian Băsescu, Daniel Morar sau mai ştiu eu cine. Dacă discutăm tehnic, opţiunea mea este să cer procurorului general să-i dea o prelungire până în iunie, un interimat, asta poate, pentru că Daniel Morar a mai avut interimate între primul şi al doilea mandat. Poate să-i dea, pentru că aş vrea să rămână în funcţie şi până la raportul pe MCV din vară, fiind unul din principalii piloni ai raportului din 2012. Cred că se va putea acest lucru, din punct de vedere legal. După ce-şi termină mandatul însă, vom vedea”, a spus şeful statului.

Până la ora închiderii ediţiei, Consiliul Superior al Magistraturii nu îşi exprimase, la cererea noastră, un punct de vedere faţă de declaraţia lui Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image