2017-01-18 05:54

EVENIMENT


Băsescu îl propune pe Meleşcanu în fruntea SIE

 |  17:54

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu este soluţia preşedintelui Traian Băsescu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, coducere care este asigurată în momentul de faţă de generalul Silviu Predoiu.

“În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

“Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc”, a declarat Meleşcanu într-un comunicat, adăugând că începând de luni s-a autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru al PNL.

Meleşcanu urmează să fie audiat mâine, în jurul orei 10.30, de către Comisiile pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi în Comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.

Teodor Meleşcanu este preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, din decembrie 2008. Timp de patru ani, între 1992 - 1996, el a fost ministrul Afacerilor Externe.

Preşedintele Traian Băsescu a luat act pe 8 februarie de demisia din funcţia de şef al Serviciului de Informaţii Externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, după ce acesta a fost numit prim-ministru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: Teodor_melescanu, traian_basescu, director, sieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image