2017-01-18 10:23

EVENIMENT


Băsescu, între pensiile militarilor şi documentele Securităţii

 |  20:05
Băsescu, între pensiile militarilor şi documentele Securităţii

Înplin scandal al diminuării drastice a pensiilor încasate de militariidisponibilizaţi şi în retragere, sindicaliştii au readus în atenţia opinieipublice acuzaţiile lansate la adresa lui Traian Băsescu de Mugur Ciuvică, înurmă cu trei ani, privind colaborarea preşedintelui cu fosta Securitate.

Pensionariimilitari au trimis postului de televiziune Realitatea TV, prin e-mail, oscrisoare prin care critică diminuarea drepturilor băneşti, ataşând un documentreferitor la o presupusă colaborare a preşedintelui cu fosta Securitate.Documentul, prezentat în emisiunea „Ora de Foc”, de luni seară, este o copie aunui „Registru cu persoanele din rândul membrilor PCR pentru care s-a dataprobare să sprijine munca de Securitate”. Pe listă se află şi numele luiTraian Băsescu.

Coincidenţăsau nu, a doua zi de la prezentarea acestui document, adică ieri, preşedintelea convocat o întâlnire cu factorii de decizie din instituţiile militare,susţinând că, deşi foarte puţine pensii vor scădea, problema este de comunicarepublică defectuoasă. Potrivit lui Băsescu, este "evident" că nu s-arăspuns nevoii de a se transmite până la 1 decembrie adeverinţele de venit dindiverse locuri de muncă. „Poate era şi dificil în unităţile militare să alergeun rezervist pe la poarta unităţii pe unde a lucrat. Dar ce ştiu, reconfirmatastăzi, este că foarte puţine pensii vor scădea. În general, aplicarea noiilegi, mai ales pentru cei care, după ce au plecat din armată au lucrat undeva,le aduce pensii mai mari", a spus şeful statului.

Documentelelui Ciuvică

De-alungul timpului, Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, apublicat mai multe documente referitoare la colaborarea lui Traian Băsescu cuSecuritatea. Ciuvică susţine că, pentru membrii PCR care erau racolaţi deSecuritate, era obligatorie aprobarea din partea primului secretar PCR din judeţ.„ÎnRegistrul cu membrii PCR Constanţa pentru care s-a dat aprobarea să sprijinemunca de Securitate figurează, la poziţia 19 de la litera B, Băsescu Traian,născut la 4.11.1951, în comuna Basarabi, judeţul Constanţa, care lucra caofiţer II la întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanţa.Celelalte rubrici ale tabelului ne arată în ce calitate era folosit TraianBăsescu de Securitate, când a fost trecut în Registru (probabil data la care adevenit membru de partid) şi cine era securistul căruia îi raporta. TraianBăsescu a fost trecut în Registrul cu membrii PCR Constanţa pentru cares-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate în data de 9.09.1978, şi erafolosit ca sursă în Portul Constanţa de către locotenentul major de SecuritateMihai Avramidis (Avramides)”, explică Mugur Ciuvică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11

Mai multe imagini:
Băsescu, între pensiile militarilor şi documentele Securităţii
zoom
Băsescu, între pensiile militarilor şi documentele Securităţii
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image