2017-01-22 12:16

EVENIMENT


Băsescu, meditator pentru consilieri

 |  20:03
Băsescu, meditator pentru consilieri

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri o discuţie de aproape două ore cu peste 150 de tineri interesaţi să ocupe postul de consilier de stat în Administraţia Prezidenţială, majoritatea celor prezenţi spunând că a fost o atmosferă “relaxată”, că şeful statului a glumit cu ei, le-a prezentat programul mandatului său, dar a amintit, printre altele, şi despre actualele proteste.

“A recunoscut doar că este o mişcare socială cauzată de măsurile de austeritate impuse, ca o reflecţie a măsurilor de austeritate prelungite şi domnul preşedinte a susţinut că aceste măsuri au fost necesare, faţă de alte partide care umblau la bani publici şi pentru a preveni protestele sau alte forme alocau sume şi datoriile erau din ce în ce mai mari. Dânsul a zis că pentru un control asupra costurilor şi bugetului doreşte să îndrepte ţaraspre o situaţie mai bună şi nu să înrăutăţească situaţia prin alocarea de sume nejustificate. Discuţia cu protestele a pus-o pe masă, odată cu prezentarea realizărilor sale şi a programului său, inclusiv măsurile de austeritate care s-au impus”, a spus unul dintre participanţii la discuţia cu şeful statului.

El a mai afirmat că şeful statului le-a vorbit despre priorităţile pe care le are Administraţia Prezidenţială, printre care şi domeniul educaţiei.

“Ne-a vorbit despre viziunea lui, cum vede România în următorii ani. A vorbit un pic şi despre proteste. Nu a vorbit despre opinia personală a dumnealui, ci despre ce se poate face în viitor”, a afirmat o candidată la funcţia de consilier de stat.

Tinerii au afirmat că preşedintele le-a explicat care sunt criteriile de eligibilitate şi că salariul pe care îl vor avea este în jurul sumei de 4.000 de lei.

Potrivit candidaţilor, până marţea viitoare se va face o departajare a acestora, urmând ca cei care vor trece în etapa a doua să fie informaţi printr-un e-mail, iar apoi să trimită, până pe 15 februarie, un eseu despre cum va fi România în 2030.

Pe 6 ianuarie, preşedintele Traian Băsescu îi îndemna pe tinerii români absolvenţi de facultate în străinătate să se angajeze pe funcţia de consilier de stat, pentru care, spune şeful statului, la Administraţia Prezidenţială sunt trei posturi disponibile.

Deşi apelul preşedintelui se adresa, în special, tinerilor cu studii în străinătate, printre cei care s-au înscris în cursa pentru ocuparea postului de consilier de stat s-au aflat şi tineri care terminaseră facultăţi şi masterate din ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: traian basescu, meditator, consilieriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image