2018-12-13 16:28


Băsescu ne linişteşte: nu se mai taie salariile

 |  19:59
Băsescu ne linişteşte: nu se mai taie salariile

Preşedintele Traian Băsescu a jucat, ieri-seară, din nou rolul de şef al Guvernului şi a ţinut o conferinţă de presă în care a anunţat principalele decizii macroeconomice ale anului următor.

În nici un caz nu se pune problema reducerii pensiilor sau salariilor, a dat asigurări, luni, preşedintele Traian Băsescu vorbind despre bugetul de stat pe anul 2012. La capătul unei reuniuni desfăşurate la Palatul Cotroceni, la care au mai participat premierul Boc, guvernatorul BNR Isărescu şi miniştrii din zona economică, şeful statului a vorbit despre prudenţă. „Vom stabili. Când mă refer la prudenţă, mă refer la necreşterea cheltuielilor. Nu se vor tăia sau impozita suplimentar pensiile. În rest, este o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe, Guvernul. Nu se vor face reduceri, acest lucru a fost stabilit în discuţia de astăzi. (...) În nici un caz nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii”, a spus Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat cu rivire la o posibilă indexare a pensiilor.

Preşedintele a încercat să înlăture „speculaţiile” cu privire la rostul unei astfel de întruniri la Cotroceni şi a declarat că va avea în cursul zilei de marţi o întâlnire cu  Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. „Trebuia să îmi iau informaţii legate de absorbţia fondurilor europene şi legat de fondurile de asistenţă financiară”.

Apoi preşedintele a explicat că a fost făcută o „analiză” a situaţiei economice a ţării în contextul crizei economice a UE. „Din cauza situaţiei economice din UE şi a situaţiei regionale, în special a situaţiei din Grecia, bugetul pe 2012 trebuie să fie extrem de prudent. Nu neapărat din cauză că nu am găsit bani să finanţăm deficitul, ci mai ales din cauză căfinanţarea deficitului este extrem de scumpă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...