2017-01-19 15:11

EVENIMENT


Băsescu pierde procesul cu Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei

 |  17:48
Băsescu pierde procesul cu Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei
Preşedintele TraianBăsescu a pierdut procesul de la Judecătoria Sectorului 5 în care l-a dat înjudecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acestaPreşedinţiei în legătură cu favorizarea consumului de droguri uşoare.

MugurelSurupăceanu a declarat că decizia de luni "este un semnal foarte bun"pe care îl apreciază ca atare.

"Sper din totsufletul că azi este începutul unei lupte împotriva drogurilor", a maispus Surupăceanu.

Băsescu l-a chemat înjudecată pe Surupăceanu pentru afirmaţiile pe care acesta le-a făcut înlegătură cu un raport întocmit de o comisie numită de AdministraţiaPrezidenţială în care apăreau referiri la dezincriminarea consumului de droguriuşoare.

La termenul din 18mai, s-au prezentat atât Traian Băsescu, cât şi Mugurel Surupăceanu.

Preşedintele a spus înfaţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 că Preşedinţia a numit corpul deexperţi care a realizat acel document şi a explicat de ce a refuzat să promulgeun proiect de lege iniţiat de Surupăceanu, care propunea o abordare mult maidrastică faţă de consumul de droguri uşoare şi etnobotanice.

Băsescu a explicat căa refuzat promulgarea întrucât, cu o lună înainte ca proiectul de lege săajungă pe masa şefului statului, Guvernul elaborase o ordonanţă de urgenţă princare stabilea măsurile ce ar trebui luate împotriva celor care comercializeazăetnobotanice.

Pe de altă parte,acesta a declarat că ordonanţa Guvernului şi legea propusă de Surupăceanu aveauîn unele aspecte prevederi contradictorii, demonstrând acest lucru prinraportul de retrimitere a proiectului legii în Parlament, document pe careBăsescu l-a şi depus la instanţă.

La rândul său,deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a declarat că-şi menţineafirmaţiile considerate calomnioase de către preşedinte, dar a precizat că eleau vizat Administraţia Prezidenţială, nu persoana şefului statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image