2018-07-19 06:42


Băsescu şi Ponta mai stau de vorbă

 |  15:28
Băsescu şi Ponta mai stau de vorbă

Premierul Victor Ponta declara, joi dimineaţă, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit invitaţii la Consiliul European. Premierul şi preşedintele s-au întâlnit la Palatul Cotroceni şi au discutat despre problema reprezentării României la următorul Consiliu European, dar nu au ajuns la un acord pe această temă.

“Nu am stabilit nimic decât că ne vom mai vedea să continuăm dialogul!”, a spus premierul Victor Ponta pentru Mediafax.

Ponta a spus că va pune la dispoziţia presei invitaţia de la Consiliul European pe care a primit-o de la Van Rompuy. “Amândoi suntem invitaţi, şi şeful statului, şi primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, după care cei doi sau, mă rog, fiecare ţarăstabileşte cine este reprezentantul”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seară că se va întâlni, joi, cu preşedintele Traian Băsescu, dar a apreciat că el va fi cel care va reprezenta România la reuniunea Consiliului European: “Mă voi vedea cu preşedintele pentru a ne armoniza poziţiile. Nimeni nu contestă dreptul preşedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-miniştrii. Soluţia finală va fi în 2013, odată cu modificarea Constituţiei”.

El a amintit că a primit deja invitaţia de a participa la reuniunea Consiliului din partea preşedintelui UE şi că nu poate renunţa: “Nu am cum să renunţ, ar însemna să încalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins că nu se va ajunge la suspendare, cel puţin nu din acest motiv, pentru că eu voi participa la Consiliu şi discuţia se va încheia”.

Întrebat despre posibilitatea delegării atribuţiilor de reprezentare, Băsescu a spus că aceasta poate fi o soluţie, dar nicio altă soluţie nu îi poate fi impusă. El a spus însă că tot în Constituţie sunt stabilite cazurile în care se pot delega atribuţiile: boală, demisie.

Cititi si:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-18

TAGURI: traian_basescu, victor_ponta, intalnire, palatul_cotroceni, consiliul_europei

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova