2017-01-18 14:29

EVENIMENT


Băsescu spune că SMURD e creat de statul român

 |  19:56
Băsescu spune că SMURD e creat de statul român

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că sistemul SMURD este unul creat de statul român, pentru a-i ajuta pe cetăţeni, punctând că i s-a părut a fi „deplasată” abordarea din ultimele zile, în condiţiile în care, spune şeful statului, noua lege a sănătăţii nu doreşte privatizarea respectivului serviciu.

„Sistemul SMURD este un sistem creat de statul român, care poate fi condus de un om sau de altul, dar este pentru cetăţeni, pentru a-i putea ajuta. De aceea, abordarea publică din ultimele zile mi se pare deplasată, în condiţiile în care nimeni nu privatizează SMURD, nici Ambulanţa”, a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a acuzat existenţa unor „interese gigantice” în blocarea noii legi.

Cei care au proiectat ideea privatizării SMURD nu au făcut decât să dezinformeze populaţia şi au încercat să creeze o bariera legată de dezbaterea publică a legii. Probabil sunt interese gigantice în neadoptarea noii legi a sănătăţii”, a spus Băsescu.

Preşedintele a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nici o referire la privatizarea Ambulanţei de stat sau a SMURD.

”În acest capitol nu veţi găsi nici o referire la privatizarea Ambulanţei de stat sau a SMURD. (...) Acest proiect de lege va fi pus şi pe site-ul Preşedinţiei, pentru că pare a fi un site mai accesat decât cel al MS”, a decarat şeful statului, care a împărţit jurnaliştilor textul proiectului de lege. Traian Băsescu a mai spus că nu vrea să mai intre în dispută cu fostul subsecretar de stat Raed Arafat, cel care a demisionat acum două zile din Ministerul Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image