2018-12-12 09:35


Băsescu va putea fi demis cu votul majorităţii celor care se prezintă la referendum

 |  10:26
Băsescu va putea fi demis cu votul majorităţii celor care se prezintă la referendum

Preşedintele României va putea fi demis cu votul a jumătate plus unul din cei care se prezintă la referendum, potrivit modificării adoptate joi de plenul Senatului, faţă de prevederea actuală, privind suspendarea cu votul a jumătate plus unul din cetăţenii cu drept de vot. Modificarea Legii referendumului a fost adoptată cu 75 de voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

Senatul a adoptat această lege în calitate de primă Cameră sesizată, decizia finală în acest caz urmând să fie luată în Camera Deputaţilor.

Senatorul PSD Georgică Severin şi senatorul PNL Cornel Pieptea au semnat propunerea legislativă care modifică în Legea referendumului condiţia ce trebuie îndeplinită pentru ca şeful statului să poată fi demis prin referendum.

Dacă în favoarea acestei propuneri s-ar înregistra jumătate plus unul din voturile valabil exprimate, spre deosebire de condiţia aflată în prezent în vigoare, anume aceea ca în favoarea demiterii să se exprime jumătate plus unul din cetăţenii cu drept de vot, preşedintele ar putea fi demis.

După ce liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Legii referendumului, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a suspendat, luni, şedinţa de plen pentru a acorda o pauză de consultare între liderii de grupuri. Astfel, s-a stabilit ca legea să intre în plenul de joi.

Raportul la acest act normativ a fost aprobat luni în Comisia juridică, iar adoptarea propunerii a fost primită joi cu aplauze de plen, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-07

TAGURI: Legea_referendumului, Senat, demitere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...