2018-12-14 07:28


Baza de date a Western Union, spartă de cinci persoane. Prejudiciul – 100.000 de dolari

 |  14:50
Baza de date a Western Union, spartă de cinci persoane. Prejudiciul – 100.000 de dolari

Cincipersoane acuzate de tranzacţii frauduloase după ce au spart baza de date afirmei de transfer de bani Western Union au fost arestate preventiv, joi seară,de Tribunalul Prahova, patru dintre acestea fiind în arest, iar cea de-a cinceaeste dată în urmărire generală.

Potrivitşefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, Tribunalul Prahova a emis,joi seară, mandate de arestare pe numele a cinci persoane implicate întransferuri ilegale de bani după ce au spart baza de date a firmei WesternUnion. Celecinci persoane sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal lasisteme informatice, transfer ilegal de date şi efectuare de operaţiunifrauduloase prin intermediul sistemelor informatice, valoarea prejudiciuluifiind estimată la 100.000 de dolari americani. Patru dintrecele cinci persoane se află în arest, ele fiind reţinute de către procuroriîncă de miercuri, iar cea de-a cincea persoană a primit mandat de arestare înlipsă, aceasta urmând a fi dată în urmărire generală, a precizat procurorulIonuţ Botnaru. Anchetatoriiau stabilit că faptelede care cei cinci sunt acuzaţi s-au petrecut în perioada 2009 - 2010.

ŞefulDIICOT Ploieşti a precizat că nici un client Western Union nu a fostprejudiciat în urma operaţiunilor frauduloase derulate de acest grupinfracţional şi că procurorii au date că respectivii suspecţi au acţionat înacelaşi fel şi în cazul altor firme de transfer de bani.

ProcuroriiDIICOT Ploieşti au făcut percheziţii, miercuri, în cinci locuinţe dinBucureşti, Târgovişte şi Câmpina, într-un dosar în care mai multe persoane suntsuspectate că au făcut tranzacţii frauduloase după ce au spart baza de date aWestern Union.

Potrivitşefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, autorităţile au verificatdouă locuinţe din Bucureşti, alte două din Târgovişte şi una din Câmpina,aparţinând unor persoane suspectate că au făcut tranzacţii informatice ilegale.

Procuroriiau stabilit că nucleul grupului infracţional cercetat în acest caz, avândcunoştinţe informatice foarte bune, a spart baza de date a firmei de transferde bani Western Union şi a făcut online tranzacţii reale, efectuând plăţiilegale către mai multe persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...