2017-01-24 17:14


Beat şi drogat la volan

 |  19:17
Beat şi drogat la volan

Tânărul care a accidentat mortal cu maşina, ieri, în centrul municipiului Constanţa, un bătrân care se afla pe trotuar, într-o staţie de autobuz, era drogat.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisar-şef Constantin Dancu, a declarat pentru Agerpres că, după ce conducătorului auto care a produs tragedia i s-au recoltat probe de sânge, a reieşit că acesta avea o alcoolemie de unu la mie, în sânge fiind găsite, totodată, urme de cocaină şi THC (o substanţă activă halucinogenă conţinută în canabis). „Am solicitat obţinerea rezultatului analizelor în regim de urgenţă. După prima probă de sânge prelevată a ieşit o alcoolemie de 0,85, iar după repetarea analizelor, la doua probă, a ieşit o alcoolemie de unu la mie”, a precizat reprezentantul Poliţiei Rutiere.

Ieri-dimineaţă, Radu Popescu, în vârstă de 25 de ani, a pierdut controlul autoturismului BMW pe care îl conducea pe strada Mircea cel Bătrân, a pătruns pe trotuar şi a omorât un pieton în vârstă de 71 de ani care aştepta autobuzul, în staţie. Martorii au mai relatat că şoferul avea viteză foarte mare. Accidentul s-a produs în staţia de autobuz 40 şi 43, de pe strada Mircea cel Bătrân, în faţa Casei Judeţene de Pensii. Traficul în zonă a fost blocat pe un sens de mers pe perioada cât poliţiştii au efectuat măsurătorile. Din cauza vitezei mari, conducătorul auto a spulberat atât pietonul, cât şi refugiul din PVC din staţia de autobuz şi o tarabă de ziare, ambele montate pe trotuar. Victima sa, Vasile Lubanu, de 71 de ani, a murit pe loc, strivit sub roţile bolidului.

Şoferul a încercat să fugă de la locul comiterii accidentului rutier, dar a fost prins de un jandarm care ieşise din tură de la locul de muncă. Autorul tragediei este cercetat penal pentru ucidere din culpă în formă agravantă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi a substanţelor interzise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image