2018-11-12 20:04


Becali află marţi decizia ÎCCJ privind dosarul 'Valiza'

 |  13:21
Becali află marţi decizia ÎCCJ privind dosarul 'Valiza'

George Becali, acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, va afla marţi decizia ÎCCJ privind dosarul 'Valiza'. La începutul lunii aprilie, Înalta Curte a amânat pentru a treia oară luarea unei decizii în acest dosar.

Procurorii au cerut condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi doi ani închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar magistraţii ÎCCJ au judecat pe 6 martie ultimul termen în dosarul'Valiza'.

De asemenea, procurorii anticorupţie  au cerut şi condamnarea la doi ani închisoare pentru Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Steaua Bucureşti, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare a lui Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale, şi doi ani cu executare pentru avocata Alina Ciul.

Ultimul termen în procesul în care George Becali este acuzat că le-ar fi oferit bani jucătorilor Universităţii Cluj pentru a câştiga meciul cu CFR Cluj a avut loc pe 6 martie, la ÎCCJ. Pe 21 ianuarie 2009, procesul 'Valiza' a început la Curtea de Apel Cluj, însă pe 6 octombrie 2009, având în vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali, magistraţii clujeni au admis cererea de declinare a competenţei către ÎCCJ.

În mai 2008, DNA a instituit sechestru asigurător şi a indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro aparţinând lui George Becali, sumă ce ar fi fost destinată premierii echipei Universitatea Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-08-21

TAGURI: Gigi_Becali, ÎCCJ, 'Valiza'
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...