2017-01-21 12:51

EVENIMENT


Berlusconi a pierdut majoritatea parlamentară

 |  19:31

Guvernul Italiei a reuşit să obţină aprobarea de către Camera Deputaţilor a bilanţului pe anul 2010, însă rezultatul votului a indicat că premierul Silvio Berlusconi a pierdut majoritatea parlamentară.

După numărătoarea votului, Berlusconi a exclamat: „Mă simt trădat. Voi hotărî ce este de făcut”, potrivit „Corriere Della Serra”. Opoziţia de centru-stânga s-a abţinut de la vot, astfel că bilanţul pe 2010 a fost validat cu 308 voturi pentru şi o abţinere, în timp ce 321 de deputaţi nu s-au exprimat. Astfel, Italia a evitat intrarea într-un derapaj financiar, în condiţiile în care rata dobânzii la împrumuturile statului a crescut la valori-record.

Preşedintele Partidului Democrat, aflat în opoziţie, Pierluigi Bersani, i-a cerut preşedintelui Giorgio Napolitano să acţioneze conform realităţii politice şi să dizolve cele două Camere. Bersani i-a cerut lui Berlusconi să demisioneze de bunăvoie pentru a permite demararea procedurii de alegeri anticipate.

Anterior, principalul aliat al lui Berlusconi în coaliţia majoritară, Umberto Bossi, îi ceruse premierului italian să renunţe la funcţie, în condiţiile în care pieţele financiare au transmis semnale că nu au încredere în capacitatea lui Berlusconi de a gestiona criza financiară din Italia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image