2018-12-10 04:31


Big Brother pe Marte

 |  19:27
Big Brother pe Marte

Anul 2023 este termenul-limită până la care o companie olandeză intenţionează să creeze prima colonie umană de pe planeta Marte, care va participa la un reality show realizat după modelul emisiunii de televiziune „Big Brother”. Proiectul inedit, denumit „Mars One”, este susţinut de creatorul emisiunii „Big Brother” şi de câţiva oameni de ştiinţă, inclusiv de un fizician laureat al Premiului Nobel.

Proiectul „Mars One” este coordonat de Bas Lansdorp, un cercetător olandez posesor al unei diplome de masterat în ştiinţe la Universitatea de tehnologie din Delft. Această misiune va debuta cu lansarea unui satelit de comunicaţii spre Marte până în anul 2016. După alte câteva etape tehnice intermediare, primii oameni vor coborî în 2023 pe Marte, după o călătorie de şapte luni, unde vor înfiinţa baze permanente. O companie spaţială independentă va duce pe Marte primul echipaj uman - alcătuit din patru astronauţi - în aprilie 2023, iar echipajul nu se va mai întoarce pe Terra.

Noi echipaje de patru astronauţi vor sosi pe Marte la fiecare doi ani, pe măsură ce exploratorii spaţiali vor construi pe planeta roşie colonii umane. Până în anul 2033, organizatorii proiectului speră să trimită pe Marte aproximativ 20 de oameni.

Proiectul beneficiază şi de susţinerea savantului olandez Gerard ‘t Hooft, recompensat cu Premiul Nobel pentru fizică pe anul 1999, dar şi de cea a producătorului tv Paul Romer, creatorul emisiunii „Big Brother”, informează Mediafax, citând „Daily Mail”.

Organizatorii proiectului „Mars One” intenţionează să înceapă pregătirea astronauţilor în 2013 şi vor transforma programul de selecţie şi de antrenament într-un „eveniment media”, asemănător reality show-urilor de televiziune.

„Considerăm că această călătorie ne aparţine tuturor şi din acest motiv vom face fiecare pas alături de cei din jur. Aceasta va fi totodată metoda noastră de a finanţa această misiune: misiunea spre Marte va fi cel mai mare eveniment media din toate timpurile”, au declarat organizatorii. „Întreaga omenire va putea să urmărească evoluţia misiunii şi să contribuie cu sfaturi şi idei, pe măsură ce echipa de astronauţi va fi aleasă, în urma unui program intensiv de pregătire, şi să observe, desigur, felul în care vor fi amenajate primele colonii umane de pe Marte. Astronauţii îşi vor împărtăşi experienţele cu noi, pe măsură ce ei îşi vor construi noua lor casă, vor realiza experimente şi vor explora planeta Marte”, au explicat organizatorii proiectului.

Proiectul „Mars One” se află în dezvoltare din 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-07-26

TAGURI: mars one, big brother, marte, astronauti, Bas Lansdorp
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...