2018-12-10 09:33


Bilanţul negru al tragediei de la Colectiv: 45 de morţi

 |  20:40
Bilanţul negru al tragediei de la Colectiv: 45 de morţi

Weekend de groază în spitalele bucureştene, bilanţul tragediei din Colectiv ajungând de la 32 la 45 de morţi în doar două zile. Duminică, au murit doi răniţi internaţi la Spitalul "Floreasca" din Capitală, iar un altul a decedat la Spitalul de Arşi. Sâmbătă au murit nouă persoane. Doi pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit la primele ore ale dimineţii, apoi fiind anunţat un nou deces la Spitalul Universitar. În următoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că doi pacienţi dintre cei transportaţi în Olanda au decedat imediat după aterizare. Sâmbătă după-amiază au mai murit patru persoane, două de la Spitalul Floreasca, un tânăr de la Spitalul de Arşi şi o tânără internată la Spitalul ”Bagdasar”, informează Mediafax. Ultimele date referitoare la starea victimelor din Clubul Colectiv indică un număr de 101 de pacienţi încă internaţi în spitalele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dintre aceştia, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, 42 sunt în stare critică şi gravă.

Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat. Unul dntre pacienţii decedaţi era o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Un bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, pentru Mediafax, managerul unităţii sanitare, Cătălin Cîrstoiu. El a spus că bărbatul care a decedat sâmbătă era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată şi soţia acestuia. Cătălin Cîrstoiu a precizat că bărbatul care a decedat avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze. Bărbatul se numea Ionuţ Maior şi avea 27 de ani, iar soţia acestuia, care a rămas internată la SUUB, are tot 27 de ani. O altă persoană rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca din cauza arsurilor grave de pe corp şi a arsurilor de căi respiratorii. 

Un transfer prea îndepărtat

Tot sâmbătă au murit alţi doi bărbaţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care erau internaţi la Spitalul de Arşi: Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani). 

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center. Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi, întrebaţi despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. El avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video. Cel de-al doilea decedat, Ionuţ Cosmin Popescu, avea arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului şi era de o săptămână în comă indusă. În 30 octombrie, Ionuţ Popescu era în clubul Colectiv împreună cu prietena lui, care a murit în acea seară.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea, a declarat, pentru Mediafax, că sâmbătă a murit şi un al treilea bărbat internat în unitatea sanitară. Pacientul care a decedat se numeşte Alexandru Chelba şi avea 33 de ani.

Tot sâmbătă, de la Spitalul Floreasca a murit Elena Toader, care avea 30 de ani. De la Spitalul ”Bagdasar Arseni” a decedat o tânără de 25 de ani, Mavi Serian. Potrivit surselor medicale, cele două tinere erau în stare critică, având arsuri pe suprafeţe mari din corp şi arsuri ale căilor respiratorii.

“Acum este riscul vital!”

Doi răniţi internaţi la Spitalul ”Floreasca” din Capitală au murit duminică dimineaţă. Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că este vorba de Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, şi de un cetăţean turc. Potrivit profesorului Ioan Lascăr, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică.

"Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca. Tot duminică, o altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală.

Nnumărul persoanelor decedate a ajuns la 45, după ce toboşarul trupei Goodbye to Gravity a murit duminică. Bogdan Enache a plecat în jurul orei 16.20 spre Elveţia, însă a suferit un stop cardiac în avion şi a fost adus în apoi în ţară. La scurt timp după ce s-a întors în România, Bogdan Enache a murit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: tragedie, colectiv, morti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...