2019-01-23 18:02


Bilet unic RATB-Metrorex. Firea clarifică această măsură care a stârnit SCANDAL în trecut

 |  11:59
Bilet unic RATB-Metrorex. Firea clarifică această măsură care a stârnit SCANDAL în trecut

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că începând din această toamnă, în colaborare cu Metrorex şi CFR, va fi implementat programul tichetului unic de transport. În Capitală s-a mai încercat implementarea tichetului unic, dar în urma unui scandal uriaș între RATB și Metrorex s-a renunțat la acest proiect.

Împreună cu Metrorex şi CFR, vom implementa, începând din această toamnă, programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic, practic, va putea să se adreseze atât companiilor de stat - mă refer aici la RATB, Metrorex, CFR -, dar şi societăţilor care au fost create de unităţile administrativ-teritoriale, precum şi firmelor private, noutatea fiind că un călător din Bucureşti sau Ilfov, cu acelaşi bilet, poate să urce şi într-un autobuz RATB, poate să meargă şi cu metroul, poate să urce şi într-un microbuz al unei firme private licenţiate în zona Bucureşti - Ilfov”, a precizat Gabriela Firea.

Precizările au fost făcute la sediul PMB, cu ocazia semnării de către edilul general, Gabriela Firea, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi 40 de primari din judeţul Ilfov a actului constitutiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Metropolitan Bucureşti şi zona adiacentă.

"Am început achizționarea a 400 de autobuze noi, Euro 6, dar și autobuze electrice, ceea ce va ridica claitatea transportului în comun în regiunea București-Ilfov.

Vreau să fac câteva precizări: faptul că noi azi începem un mom 0 de calitate, performanță, transparență, predictibilitate, nu înseamnă că vom crea o dificultate mediului privat din zona. Dimpotrivă. Regiunea București-Ilfov e cea mai dezvoltată din țară, aici sunt angajati 25% din salariații României. Avem un respect pentru mediul public și privat.

În afară de delegarea directă a serviciului de transport public, și companiile private vor putea pe traseele neacoperite de RATB să liciteze pentru a acoperi aceste curse.", a completat Firea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-20

TAGURI: bilet unic, ratb, metrorex, scandal, firea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...