2018-07-18 19:45


Biserica Ortodoxă din Cipru se pronunţă în favoarea ieşirii din zona euro: Cu creierele de la Bruxelles, euro nu va rezista

 |  14:22
Biserica Ortodoxă din Cipru se pronunţă în favoarea ieşirii din zona euro: Cu creierele de la Bruxelles, euro nu va rezista

Întâistătătorul puternicei Biserici Ortodoxe a Ciprului, arhiepiscopul Chrysostomos, care a anunţat anterior că va pune la dispoziţia statului toate bunurile acestei biserici, pentru a constitui astfel garanţii în schimbul achiziţionării de titluri de stat, în vederea depăşirii crizei financiare, s-a declarat în favoarea ieşirii Ciprului din zona euro, într-un interviu publicat sâmbătă în Grecia.

“Nu este uşor, dar noi trebuie să-i consacrăm atât timp cât am cheltuit pentru a intra în zona euro. Cu un astfel de comportament, euro nu se poate menţine, eu nu spun că se va prăbuşi mâine, dar cu creierele de la Bruxelles, cu siguranţă pe termen lung nu va ţine şi cel mai bine este să ne gândim la modalităţi de a scăpa”, a declarat înaltul prelat, cunoscut pentru simţul său ascuţit în afaceri, cotidianului Realnews.

Arhiepiscopul Chrysostomos a confirmat, de asemenea, că oferta sa de a ipoteca proprietatea Bisericii pentru a elibera fonduri pentru stat, făcută miercuri preşedintelui cipriot Nicos Anastasiades, rămâne în vigoare, informeaza Mediafax.

“Preşedintele cipriot a acceptat această propunere, doar probleme juridice mai trebuie rezolvate. Se lucrează deja pentru a găsi formula potrivită, care să fie aprobată de către parlament şi apoi să fie pusă în aplicare pentru a aduce bani”, a mai spus conducătorul influentei Biserici Ortodoxe a Ciprului.

Înalta faţă bisericească a denunţat, între altele, “amatorismul” precedentului preşedinte cipriot, comunistul Demetris Christofias, pe care îl consideră responsabil de criza ce afectează în prezent insula, ameninţată cu falimentul prin insolvenţa bancară.

Guvernul cipriot este angajat într-o cursă contra cronometru pentru convenirea înainte de luni, cu partenerii săi europeni, a unui plan de salvare financiară, după respingerea marţi de către parlamentul de la Nicosia a primei versiuni a unui astfel de proiect ce prevedea introducerea unei taxe extraordinare la depozitele bancare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-07-19

TAGURI: Cipru, Biserica Ortodoxă , zona euro

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova