2018-12-12 20:57


Blaga şi Oltean, la DNA, în Dosarul “Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune”

 |  17:51
Blaga şi Oltean, la DNA, în Dosarul “Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune”

Copreședintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat marți la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune. El a fost urmat de Ioan Oltean, fost vicepreședinte PDL, în prezent vicepreședinte PNL.

Vasile Blaga a susținut la intrarea în sediul DNA că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care s-au cerut Parlamentului avizele pentru Elena Udrea, dar că nu știe nimic despre faptele cercetate. Legat de declarația Elenei Udrea că el ar fi știut că bani care au ajuns la PDL proveneau din "șpagă" de la Bogdan Buzăianu, Vasile Blaga a declarat, potrivit Agerpres: "Ferească Dumnezeu. Nu știu așa ceva și nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând așa ceva". Despre declarațiile date în dosar potrivit cărora de acei bani ar fi beneficiat conducerea centrală a PDL, senatorul a spus: "Nici gând". "Eu nu știu, niciodată așa ceva. Niciodată. (...) Nu am fost prezent niciodată", a fost răspunsul lui Blaga la întrebările legate despre posibilitatea ca Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a CNI, să fi adus bani la PDL și că el ar fi fost prezent.

"Sunt chemat ca martor. Mă prezint. Vă asigur de toată disponibilitatea mea de a colabora cu procurorul de caz", a spus Ioan Oltean la intrare în sediul DNA. Referitor la finanțarea campaniilor electorale cu bani obținuți ilegal, Ioan Oltean a precizat că nu are informații în acest sens. "Doar cei care au afirmat pot să vă spună", a completat el.

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane de lei. În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009-2012). Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: vasile blaga, dna, ioan oltean, elena udrea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU PEDAGOGU
03 Noi 2015

Falcosul si cel care a inghitit broscoiul, alaturi de matroz si toata sleahta portocalie la puscarie. Asteptam in continuare cu litere mici, anastase,eba, berceanu, videanu,boagiu,boc, paula wass' igas, falca-halca din arad, etc.
GOGU PEDAGOGU
03 Noi 2015

Falcosul si cel care a inghitit broscoiul, alaturi de matroz si toata sleahta portocalie la puscarie. Asteptam in continuare cu litere mici, anastase,eba, berceanu, videanu,boagiu,boc, paula wass' igas, falca-halca din arad, etc.
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
03 Noi 2015

Jegosi stateau sub fusta si miros de tiganca . sa striga de oaie pe secretar , contabil si casier . Dar hotelul lui nevastata din Viena , sau Tehnologica radion a lui fita cu ginerele furacios sti ?
Random imageUltimele stiri


loading...