2017-01-23 16:48


Blănculescu se autopropune pentru noul Guvern

 |  20:43
Blănculescu se autopropune pentru noul Guvern

Ionel Blănculescu, fost ministru în guvernul Năstase, susţine că a fost contactat de către un lider PDL, fiind întrebat dacă ar fi interesat de preluarea unei funcţii executive: ”În urmă cu o lună şi jumătate am fost contactat de către un lider PDL şi am fost întrebat dacă sunt interesat de preluarea eventuală a unei funcţii de premier, dar să se înteleagă că nu mi s-a propus exact funcţia. Până la urmă sunt neafiliat politic. Dar sincer, eu mă simt onorat de faptul că am fost alăturat mai ales de mass-media acestei clase de diplomaţi şi de oameni care guvernează ţara”.

Blănculescu refuză să dezvăluie numele liderului PDL amintit. Pe de altă parte, Blănculescu susţine că are experienţă guvernamentală, dar şi pregătire economică pentru a putea face faţă unei misiuni în Guvern. Întrebat ce schimbări ar face în România dacă totuşi i s-ar propune să fie prim-ministru, acesta ne-a dezvăluit: „Aş prelua funcţia de ministru doar dacă  aş fi lăsat fac modificările pe care eu le consider necesare, şi aici merg pe două direcţii: relansarea economiei şi disciplinarea austerităţii care se revarsă inechitabil asupra categoriilor defavorizate. În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, aici sunt foarte multe de schimbat: aş face o serie de restructurări la modul în care se desfăşoară licitaţiile publice, parteneriatele public-privat, o serie de restructurări pe care le-aş face şi la Garda Financiară”.

Întrebat dacă este angajat în proiectul Roşia Montană sau dacă are vreo legătură cu acest proiect, fostul ministru a replicat: ”În nici un caz. S-a tot speculat pe tema asta. Eu sunt un ferm susţinător al proiectelor care aduc locuri de muncă pentru oameni şi mai ales, investiţii economice, care să relanseze economia românească”.

Ionel Blănculescu a fost ministru delegat pentru coordonarea Autorităţilor de Control în Guvernul Năstase. A lucrat 13 ani în MApN, respectiv 4 ani la Bancorex. În prezent, Blănculescu se declară consultant financiar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image