2018-12-14 19:10


Blocul social fantomă

 |  21:00
Blocul social fantomă

În urmă cu un an, mai exact în data de 17 noiembrie 2010, patru angajaţi ai Primăriei Generale a Capitalei erau blagosloviţi, în urma unei şedinţe speciale a Consiliului General, cu apartamente din fondul locativ al instituţiei unde lucrează. Nici unul dintre cei patru funcţionari nu locuieşte însă în locuinţa socială primită de la primărie.

Alături de cei patru au mai primit apartamente alte 44 de familii evacuate, din care doar patru locuiesc în acel bloc, aflat în buricul târgului, lipit practic de clădirea Registrului Comerţului.

Cei ce par efectiv a fi avut nevoie de un acoperiş deasupra capului au avut de tras ponoase din cauza celor care ocupă casele doar pe hârtie. Generalul (r.) Marin Lungu, unul dintre cei care s-au mutat în bloc, spune că a făcut frigul în casă iarna trecută, imobilul nefiind racordat la RADET, Distrigaz, APANOVA şi la acea vreme nici chiar la ENEL. Mai mult, cele trei-patru familii care obişnuiesc să doarmă în blocul-fantomă pun gunoiul menajer în plase pe care „le uită” pe lângă tomberoanele de pe stradă sau dintr-un părculeţ apropiat. „Consilierul lui Oprescu, Moni Wigler, ne-a sfătuit să ne punem centrale proprii. Păi ce bloc de locuinţe sociale o mai fi şi ăsta, unde nu ai de niciunele, dar te sfătuiesc de la primărie să îţi pui centrală de apartament?”, se întreabă retoric veteranul de război. Lungu dă vina pentru această situaţie pe cei care au primit degeaba repartiţiile, inclusiv pe cei patru funcţionari. Acesta este disperat că îl aşteaptă o nouă iarnă în care va îngheţa în apartamentul considerat locuinţă socială. Ieri am vorbit cu Mariana Perşinaru, unul dintre cei patru funcţionari ai primăriei care ar trebui să stea în blocul de locuinţe sociale. Aceasta întâi ne-a contrazis, apoi ne-a trântit telefonul în nas, spunând că nu dă declaraţii în timpul orelor de program. Ceilalţi nu au fost de găsit la locul de muncă. Despre Mariana Perşinaru, cei care stau în bloc spun că trece când şi când pe la apartament şi că şi-a pus de curând termopane. De remarcat şi faptul că Elena Boghină, unul dintre ceilalţi trei funcţionari care au primit degeaba repartiţie, nu are nici până astăzi depusă pe site-ul instituţiei vreo declaraţie de avere, aşa cum ar trebui conform legii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18

TAGURI: bloc social, fantoma
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...