2017-01-24 05:10


Boagiu l-a salvat pe demisul Criţ

 |  21:00
Boagiu l-a salvat pe demisul Criţ

Pedeliştii jonglează cu funcţiile importante din administraţie. După ce consilierii democrat-liberali din Primăria Capitalei l-au demis pe directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Adrian Criţ, pentru management deficitar, ministrul PDL al transporturilor, Anca Boagiu, l-a instalat pe acesta în fotoliul de şef al nou-înfiinţatei Autorităţi Metropolitane de Transport. Cu alte cuvinte, Criţ o să fie regele transporturilor din Capitală, o activitate vizată de mult de mai marii din minister.

Cu toate că s-au luptat săptămâni întregi cu primarul general, Sorin Oprescu, pentru a-l demite pe Adrian Criţ din fruntea RATB, consilierii PDL tac mâlc când vine vorba să comenteze decizia Ancăi Boagiu. Consilierii par să spună că Adrian Criţ poate ocupa fără probleme noua funcţie, pentru că nu are ce să fure. “Domnul Criţ va avea atribuţii pur tehnice. Această autoritate are, cel puţin un an, doar obiective de reglementare. Nu vor mai fi problemele de la RATB. Domnul Criţ nu va putea să stabilească nici bugetul Metrorex, şi nici pe cel al RATB”, ne-a declarat preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Călin Murg.

De la dezastru, la om competent

Liderul sindicatului de la Metrorex, Ioan Rădoi, spune că “niciodată, în ultimii 20 de ani, directorii autorităţilor naţionale nu au fost numiţi, pentru că deţineau calitatea de bun manager. Sunt numiţi pe alte criterii. Nu ştiu ce să spun despre domnul Criţ. Aştept cu interes să ne invite la un dialog”, ne-a spus Rădoi.

Cu toate că i-au cerut în dese rânduri demisia, sindicaliştii din RATB îl văd acum pe Adrian Criţ ca pe “un om competent”. “Nu pot să sper decât că domnul Criţ se va descurca bine în activitatea pe care o va avea. Nu ştiu exact care sunt problemele pentru care a fost demis de consilieri. Am înţeles că au fost nişte nereguli cu contracte de achiziţii, care nu au fost transmise Consiliului de Administraţie al Regiei. Acum, dânsul va avea doar activitate de coordonare. Eu cred că se poate descurca. Îl consider un om competent”, ne-a declarat preşedintele sindicatului STB Transloc din RATB, Mircea Ionescu.

Prefectulnu comentează

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că demiterea lui Adrian Criţ din conducerea RATB este ilegală. Edilul-şef spunea că va ataca decizia consilierilor în instanţă şi a cerut prefectului Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, să suspende hotărârea CGMB. “Dacă domnul primar a semnalat o ilegalitate, să vină cu legea care demonstrează acest lucru. Consilierii au dreptul să demită un membru din Consiliul de Administraţie al oricărei autorităţi aflate în subordine. Legat de numirea domnului Criţ în funcţia de director al Autorităţii Metropolitane de Transport, nu comentez”, ne-a declarat prefectul Capitalei.

Cartel Alfa:O aroganţă tipică Guvernului

Conducerea Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”susţine că decizia Guvernului Boc de a înfiinţa o nouă autoritate, cu noi oameni, în timp ce posturile din sistemul bugetar sunt blocate, anunţându-se noi disponibilizări, nu ar trebui să mire pe nimeni. “Este o normalitate pentru Guvernul Boc. Este o aroganţă, ba chiar o nesimţire, faţă de angajaţii de la stat”, ne-a declarat vicepreşedintele “Cartel Alfa”, Petru Dandea.

Preţ unic pentru călătorii

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti presupune comasarea RATB şi societății Metrorex și va avea ca atribuții și dezvoltarea celor două companii. De asemenea, organismul va implementa călătoria cu un preţ unic pe toate mijloacele de transport în comun din Capitală. AMTB se finanțează de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Motivele demiterii

Consilierii Capitalei au hotărât, prin vot secret, în şedinţa CGMB de la începutul lunii noiembrie, să-l demită pe Adrian Criţ de la şefia RATB, motivul invocat fiind managementul defectuos şi problemele din cadrul Regiei.

Consiliul General a luat această decizie în urma unei sesizări primite de la Nicoleta Ioana Ciufudean, membră a CA al RATB. Membrii Consiliului de Administraţie s-au plâns că directorul Adrian Criţ a refuzat să colaboreze cu ei şi ţine la secret numeroase contracte încheiate în numele Regiei. „Nu s-au efectuat lucrările de reparaţii necesare mijloacelor de transport în comun din cauza unui contract defectuos, încheiat cu SC Omniasig SA“, se menţiona în sesizarea Consiliului de Administraţie. De asemenea, Adrian Criţ a fost acuzat că nu a respectat hotărârea CGMB de a fabrica 50 de tramvaie şi că a refuzat să colaboreze cu sindicatele din RATB.

În afară de aspectele invocate de membrii CA al RATB, mărturie pentru activitatea dezastruoasă a Regiei sub conducerea lui Criţ stau şi constatările ultimului raport realizat chiar de el, prezentate de ziarul “Puterea”. În 2010, autobuzele au întârziat 20.000 de ore într-un singur an, au fost raportate mai multe tractări provocate de defectele autovehiculelor şi s-au înregistrat mai multe tamponări provocate de şoferii neatenţi decât în anul anterior. Toate acestea după ce s-au băgat mai mult de 16 milioane de euro pentru repararea şi întreţinerea infrastructurii RATB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: boagiu, critComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
15 Dec 2011

Sorin Oprescu este un om cu principii:competent sau incompetent,pedelacii Elenei Udrea nu aveau autoritatea sa-l demita!Iar acum,Boagiu l-a luat de bun si proaspat si l-a pus sef pe ditai autoritatea!Aceasta mutare se numeste simplu"rotatia cadrelor portocalii,in functie de toanele blondei cotroceniste"!
SOFIA
15 Dec 2011

Crit este un specialist, probabil va avea mai mult succes decat la RATB.
GIGEL
15 Dec 2011

Acest individ a distrus RATB-ul.Toate contractele trebuiau anulate si facute altele cu firme agreate de D-nul Crit.Nu s-au cumparat piese de schimbsi nu s-au facut contracte de mentenanta pentru ca s-a dorit punerea pe butuci a autobuzelor si tramvaielor pentru a se cumpara altele noi.Tramvaiele facute de URAC nu sunt bune , bune sunt Siemens-ul deoarece Cele facute la URAC costa 800000 Euro si Siemensul 2000000 euro.
PETRESCU
15 Dec 2011

Din experienta de la RATB cred ca a invatat ceva Domul Crit, sa nu mai fie atat de plin de el.
DRAGOS
15 Dec 2011

Sapuneala pe care a primit-o la RATB sper sa-i fi fost invatare de minte acestui om, care de altfel este un bun profesionist.
ISTVAN
17 Dec 2011

din cauza lui adrian crit nu se mai da prime la ratb ca a bagat crit banii in firmele lui din str durau sa-l manance cancerul cu tot cu banii care i-a luat
ALECA
18 Dec 2011

Poate aici va avea mai mult succes decât la RATB. Totuşi, Criţ este un specialist
Random image