2018-12-11 16:39


Boc ameninţă cu sancţiuni dure pentru munca la negru

 |  14:44
Boc ameninţă cu sancţiuni dure pentru munca la negru
Ministrul interimar alMuncii, premierul Emil Boc, a declarat, marţi, că vor fi aplicate sancţiunidure pentru munca la negru, avertizându-i pe cei care folosesc salariaţi fărăforme legale să le încheie contracte de muncă, pentru că noua legislaţie prevedeamenzi mult mai mari şi sancţiuni penale.

EmilBoc s-a întâlnit, la Ministerul Muncii, cu ministrul Internelor Traian Igaş şicu conducerea Inspecţiei Muncii, pentru a discuta măsurile ce vor fi luatepentru combaterea muncii la negru.

La finalul întâlnirii,ministrul interimar al Muncii a spus că este nevoie, la fel ca şi în cazulevaziunii fiscale, de o colaborare între autorităţi cu competenţe în domeniu.El a precizat că "planul complet şi complex" de combatere a muncii lanegru va fi făcut prin aşezarea la aceeaşi masă a reprezentanţilor InspecţieiMuncii, Gărzii Financiare, Ministerului de Interne, inclusiv Jandarmeriei.

El i-a atenţionat peangajatorii care folosesc "forme nelegale" să încheie contracte demuncă, precizând că amenzile au crescut de patru ori în noua legislaţie faţă decele prevăzute în vechiul Cod al Muncii.

"Atrag atenţiaferm celor care încă utilizează forme nelegale cu privire la salariaţi săîncheie contracte de muncă. Noul Cod al Muncii prevede sancţiuni pecuniare depatru ori mai mari ca vechiul act, dar şi sancţiuni penale", a spusministrul interimar al Muncii.

Premierul Emil Boc aadăugat că principalul obiectiv pe care-l are în vedere este creştereanumărului contractelor de muncă prin diminuarea muncii la negru.

El a precizat căintrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, lunea viitoare, va produce unimpact deosebit pentru salariat dar şi pentru angajator.

"Am stabilitîmpreună cu ministrul de Interne şi cu ministrul de Finanţe un program complexde combatere a muncii la negru cu scopul de a creşte numărul contractelor demuncă, în subsidiar ne intereseză amenzile şi sancţiunea penală. Obiectivulnostru este în primul rând protecţia salariatului, astfel încât să aibă dreptla pensie, şomaj, sănătate", a spus Boc.

Premierul Emil Bocanunţa vineri, la preluarea mandatului de ministru interimar al Muncii, că aconvocat, în 26 aprilie, conducerea Ministerului de Interne şi a InspecţieiMuncii pentru a da "un nou impuls" acţiunilor de combatere a munciila negru, arătând că în acest domeniu mai sunt multe lucruri de făcut.

Emil Boc arăta căpriorităţile sale imediate ca ministru interimar al Muncii sunt pregătireaintrării în vigoare, în luna mai, a noului Cod al Muncii prin mediatizareaprevederilor actului normativ, "îmbunătăţirea substanţială" aacţiunilor Inspecţiei Muncii de combatere a activităţilor nefiscalizate,aprobarea în maximum zece zile a normelor metodologice la Legea zilierilor,promovarea Legii asistenţei sociale şi absorbţia fondurilor europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...