2018-12-17 02:41


Boc comasează oficial alegerile

 |  21:00
Boc comasează oficial alegerile

La întrebarea unui deputat PSD „când vor avea loc alegerile din 2012”, premierul Boc lasă să se înţeleagă un răspuns halucinant: atunci când o să vrea Guvernul.

Chiar dacă liderii PDL în frunte cu prim-ministrul Emil Boc au declarat în repetate rânduri că raţiunea comasării alegerilor parlamentare cu cele locale ţine de reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat, în realitate, planul democrat-liberalilor are explicaţii pur politice. Dacă în luna august Boc spunea la Radio România Actualităţi că un prim avantaj al comasării alegerilor ar fi „economia de circa 30 de milioane de euro la buget”, acum recunoaşte că e vorba doar de un interes politic. La nici două luni de când subiectul comasării a fost trecut pe agenda publică, preşedintele democrat-liberalilor admite într-un final că decizia este una „eminamente politică”. „Aceasta (n.r. - comasarea alegerilor) presupune o decizie eminamente politică, decizie care va fi promovată doar în condiţiile unui consens la nivelul Coaliţiei de guvernare”, spune Emil Boc.  Afirmaţia este curpinsă în răspunsul unei interpelări adresate de un deputat al Opoziţiei, pesedistul Cătalin Nechifor, care i-a adresat lui Boc o întrebare oficială, mai exact „când vor avea loc alegerile locale şi parlamentare de anul viitor”. Emil Boc precizează în răspunsul trimis deputatului că „în acelaşi timp, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare (...) este un subiect de interes public”. Pe blogul personal, deputatul Nechifor contestă categoric „interesul public” despre care vorbeşte prim-ministrul: „Trebuie să spun că nu am întrebat nimic de comasare, nu ştiu de ce s-a simţit Boc să răspundă suplimentar. (…) În primul rând, spune că subiectul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare e de interes public (cât de public, domnule Boc, în afara de pedelişti nu prea văd mulţi români interesaţi de comasare)”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-10

TAGURI: Emil Boc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TUDOR
21 Oct 2011

Oameni buni, vazut-ati in anii acestia un personaj mai caragealesc decat onor prim-ministrul Boc?. De la modul cum isi priveste si isi incheie nasturii hainei la coborarea din masina, la tantosenia cu care paseste usor in fata celor ce-l insotesc, pana la aroganta scarboasa cu care se tine de functia (complet nemeritata) desi pricepe pe zi ce trece sfaraiacul (vorba lui Creanga) a tot ce a facut si continua sa faca, el ramane faptura a carei pecete pe politica romaneasca a deformat tragic ideea de politica. Asta pentru ca scarita cocotzari lui in asta functizie se afla in setea de putere a altui personaj de trista amintire aflat ceva mai... la deal. Romanie, blanda tarisoara, pe ce maini ai incaput!
HAIDUCUL
21 Oct 2011

Acest "doi la metru" jurist, cica, nu stie ca o lege nu poate fi retroactiva ? In momentul cind ai comasat alegerile automat modifici un statut juridic votat anterior . Ma refer la durata mandatului. Dar ati observat ce fac acesti dementi ? Ei dau legi cu actiune retro dar sustin sus si tate ca nu-i adevarat, ca doar legea se aplica de miine in colo !!! Da bai dar nu trbuie sa modifice ceva stabilit anterior pina la stingerea efectului prin legea care a produs acest aspect. Mai clar pe intelesul lui BOC; dupa expitatea mandatului actual poti da o noua lege pentru mandatele ce urmeaza.
MURESAN EUGENIA
21 Oct 2011

Toti,dar absolut toti din fruntea regimului actual sunt niste parveniti neinstruiti ,oameni fara caracter,niste jigodii care ne fac tara de ras si care in loc sa se ocupe de rezolvarea gravelor probleme economice.ne servesc diversiuni care sa le favorizeze realegerea adica distrugerea totala a bietei noastre tarisoare.Vai de capul nostru "ce" si "cum " am ajuns!
Random imageUltimele stiri


loading...