2017-01-16 23:50

EVENIMENT


Boc nu cunoaşte condiţiile în care România a adoptat ACTA

 |  18:57
Boc nu cunoaşte condiţiile în care România a adoptat ACTA

Premierul Boc a spus sâmbătă că nu deţine momentan informaţii despre condiţiile în care România a adoptat Acordul comercial împotriva bunurilor contrafăcute (ACTA), potrivit Realitatea.net.

La finalul comandamentului de iarnă de la MAI, Boc a fost interpelat de o jurnalistă, care i-a spus despre "discuţiile aprinse" legate de modul în care ACTA a fost asumat de România. "Sunt acuzaţii că Guvernul a negociat, a aprobat acest tratat fără dezbatere publică", i-a spus jurnalista lui Boc.

"Nu am datele să mă pot pronunţa în acest moment cu privire la întrebarea dvs, nu am o asemenea informaţie", a replicat premierul.

Joi, 22 de state membre UE, inclusiv România, au semnat acordul. Pe lângă aceste ţări, acordul a mai fost semnat de Marea Britanie, SUA, Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi Coreea de Sud.

Raportorul Parlamentului European pentru acordul comercial antipiraterie informatică ACTA, Kader Arif, a demisionat vineri, denunţând manevre de culise ale oficialilor care pregătesc tratatul, relatează BBC News.  Decizia lui Arif de a demisiona intervine în urma protestelor din Polonia, unde mii de manifestanţi au ieşit în stradă după semnarea acordului.

Arif a criticat eforturile de a impune măsurile prevăzute în documente înainte de discuţii. “Condamn întregul proces care a dus la semnarea acestui acord: nicio consultare cu societatea civilă, lipsa de transparenţă de la începutul negocierilor, întârzieri repetate ale semnării textului fără să fie oferită nicio explicaţie, respingerea recomandărilor Parlamentului, oferite în mai multe rezoluţii ale adunării noastre", a spus el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-26

TAGURI: emil boc, actaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

YOYO
28 Ian 2012

setea de putere a opoziti e, duce la dezinformari s i demagogie izoland tar a pe plan extern
METIN CERCHEZ
29 Ian 2012

ce vrajeala-demisia

Adauga un comentariu

Random image