2017-01-23 02:35


Boc vs Vîntu, în faţa judecătorilor

 |  13:43
Boc vs Vîntu, în faţa judecătorilor

Prim-ministrul Emil Boc s-a prezentat la sediul Tribunalului Bucureşti, unde a fost citat în procesul deschis de Sorin Ovidiu Vîntu, în urma declaraţiilor premierului potrivit cărora omul de afaceri ar fi fost implicat în prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu anunţa, în octombrie 2010, că intenţionează să îi dea în judecată pe premierul Emil Boc şi pe ministrul Turismului, Elena Udrea. Vîntu a susţinut că cei doi l-au acuzat, nefondat, că ar fi fost implicat în prăbuşirea  FNI. Acţiunea împotriva lui Emil Boc a fost deschisă în instanţă pe 15 octombrie 2010, iar ast[zi se judecă, la Tribunalul Bucureşti, al patrulea termen al procesului.

Procesul dschis împotriva ministrului Elena Udrea are termen pe data de 28 noiembrie.

Vîntu: Dacă Boc nu admite că s-a înşelat, voi încerca să-i iau banii

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat la Antena 3 că „oamenii politici au dreptul să se acuze reciproc, iar declaraţiile lor pot fi considerate declaraţii politice, însă nu este cazul meu, eu sunt o persoană fizică privată”. „Am fost acuzat de tentativăde lovitură de stat, o acuzaţie extrem de gravă. Dacă domnul Boc admite că s-a înşelat, îmi voi retrage acţiunea. Dacă nu, voi încerca sa-i iau banii” a mai spus Vîntu adăugând că „prezenţa la Tribunalul Bucureşti a lui emil Boc este o dovadă a respectului pe care premierul îl poartă instituţiilor statului”.

Boc nu se dezice de acuzaţii

Premierul Emil Boc a plecat de la Tribunalul Bcuureşti, unde a fost audiat în dosarul în care Sorin Oviodiu Vîntu îi cere daune de un milion de euro, el spunând că termenul "mogul" există în dicţionar, este cunoscut şi nu a fost impus de el în viaţa publică.

"Cuvântul «mogul» este cel din Dicţionarul explicativ al limbii române. Nu l-am impus eu în viaţa publică, acest termen de mogul îl cunoaşteţi cu toţii", a spus Emil Boc, la plecarea de la instanţă.

Totodată, el a afirmat că Vîntu nu poate spune că este doar un simplu cetăţean. "Prin modul în care a influenţat dezbaterea publică în ultimii ani nu poate spune că e un simplu cetăţean", a mai spus premierul.

Emil Boc a răspuns, marţi, mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

"Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică", a declarat Boc, el răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.

Premierul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI. "Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI", a declarat premierul în faţa instanţei.

Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el.

“Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui", a răspuns primul ministru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: sorin ovidiu vantu, emil boc, judecatoriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image