2018-12-17 02:44


Bubele reformei în justiţie. Toaletele Curţii de Apel Craiova, transformate în birouri

 |  14:52
Bubele reformei în justiţie. Toaletele Curţii de Apel Craiova, transformate în birouri

Unele dintre toaleteledestinate publicului din incinta Curţii de Apel Craiova au fost transformate înbirouri din cauza lipsei de spaţiu, motiv pentru care a fost organizată olicitaţie pentru obţinerea unui sediu adecvat în care să îşi desfăşoareactivitatea angajaţii instituţiei.

ŞefulSecţiei Penale a Curţii de Apel Craiova, judecătorul Aurel Ilie, a declarat,joi, corespondentului Mediafax că instanţa caută un nousediu în care să se mute, în acest sens fiind organizată o licitaţie. "S-a decis să căutăm unspaţiu care să nu fie mai mic de 2.300 de metri pătraţi. Nu pot să spunlimitele de chirie pe care noi le-am cerut, pentru că suntem încă în proces denegociere pentru spaţiu. Caietul de sarcini l-au ridicat în jur de şapte sauopt persoane juridice, dar ofertă au depus doar două", a declaratjudecătorul Aurel Ilie.

Potrivitsursei citate, Camera de Comerţ din Craiova, unul dintre cei doi ofertanţi,contestă rezultatul licitaţiei câştigate de o societate, după ce a fostdescalificată întrucât nu s-a încadrat la criteriul privind lipsa grevăriiimobilului prin ipotecă. "Chiar dacă îndeplineşti celelaltecondiţii, nu te poţi califica dacă nu îndeplineşti una. Celălalt ofertant esteSC Ralcorex, care a rămas în urma selecţiei. Licitaţia nu este finalizată,fiind şi în termenul de contestare", a mai spus Aurel Ilie.

Birou de expediţie în locul toaletei din curte

Purtătorul de cuvânt al CA Craiova afirmă că este nevoieca instanţa să închirieze un nou sediu întrucât în actualul imobil nu mai suntspaţii în care personalul să-şi desfăşoare activitatea. "Noiavem cinci secţii şi trei săli de judecată. În mod normal, fiecare dintreaceste secţii ar trebui să aibă fiecare sala ei de judecată. Însă noi, avânddoar trei săli, avem două secţii pe sală. Doar Secţia Penală are o sală, iar înmăsura posibilităţii intră şi o altă secţie pe aceeaşi sală", a mai spusjudecătorul Aurel Ilie.

Conformsursei citate, din cauzalipsei de spaţii, o parte dintre toaletele destinate publicului au fosttransformate în birouri. "Avem birouri de grefă care nu aunici o deschidere spre exterior. Am fost nevoiţi să transformăm toaletelepentru public fie în spaţiu pentru birouri, fie în spaţiu pentru copiatoare,pentru scanere sau calculatoare. La una dintre toaletele din curte pentrupublic s-a renunţat şi am făcut acolo Birou de expediţie", a mai spusAurel Ilie.

Se caută un sediu noude mai mulţi ani

Ela precizat că instanţacraioveană este în căutarea unui sediu nou de mai mulţi ani. "Spaţiulîn care activăm în prezent a devenit insuficient, şi nu de ieri, de azi, ci demai multă vreme. De-a lungul timpului, prin modificările legislative, schemanoastră de personal s-a mărit, iar acum numărăm 213 salariaţi - judecători şipersonal auxiliar. Solicitări pentru obţinerea unui spaţiu au mai fost făcute.Chiar în 2004-2005 se punea problema să rupem o parte din instanţă şi s-o mutămîntr-un alt spaţiu, dar nu s-a materializat nimic", a afirmat Aurel Ilie.

ŞefulSecţiei Penale a CA Craiova a mai spus că Ministerul Justiţiei şi-a dat acordulpentru demersul instanţei de a găsi un spaţiu nou, fiind alocaţi bani în acestsens abia în 2011. "Anul trecut s-a solicitat oficial MinisteruluiJustiţiei ca pentru anul 2011 să ne aprobe o filă de buget care să prevadă ochirie mai mare, pentru că intenţionam să închiriem un spaţiu mai mare. Aceastăfilă de buget ne-a fost aprobată. Actualul spaţiu are 1.400-1.500 de metripătraţi. Spaţiul devine din ce în ce mai insuficient", a precizat AurelIlie.

Judecătorulcraiovean susţine că s-au făcut demersuri şi pe lângă primărie, însăautoritatea a pus la dispoziţie sediul unui fost liceu care este insuficientpentru desfăşurarea activităţii. "Se fac demersuri pentru construcţia unuiPalat de Justiţie în curtea Tribunalului Dolj, pentru noul imobil urmând a sedemola o clădire veche în care sunt găzduite Serviciul de Probaţiune, birourileasistenţilor judiciari şi informaticienilor, Serviciul Economic, plus un biroual inginerului constructor, doamna de la personal şi managerul public", aconchis purtătorul de cuvânt al CA Craiova, judecătorul Aurel Ilie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...