2017-01-22 16:18

EVENIMENT


Bucureştenii vor primi subvenţie la încălzirea termică în funcţie de venit, din toamna viitoare

 |  19:24
Bucureştenii vor primi subvenţie la încălzirea termică  în funcţie de venit, din toamna viitoare

Înproiectul de buget pe 2011 al Primăriei Capitalei se prevede subvenţionareadiferenţiată, în funcţie de venit, a energiei termice pentru populaţie, aafirmat, marţi, primarul general Sorin Oprescu. "E sistemul pe care l-ampropus de anul trecut. Vom vedea dacă va fi aprobat", a spus Oprescu.

Potrivit proiectului, bucureştenii vor plătienergia termică în funcţie de venituri, urmând ca Primăria Capitalei să nu maiacorde subvenţii pentru persoanele care au venituri de peste 2.500-3.000 delei. Astfel, bucureştenii care depăşesc plafonul de venituri impus de primărievor plăti preţul întreg al gigacaloriei, care este de peste 300 de lei. Încazul bucureştenilor cu venituri mai mici, Primăria Capitalei va stabiliplafoane pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. În cazul celor cu venitulminim pe economie, subvenţia ar putea fi şi de 100%. Conform calculelor făcutede edili, în Bucureşti, preţul subvenţionat unei gigacalorii va urca de la 124lei, cât este în prezent, până peste 300 de lei, creşterea fiind de 250%. Jumătatedin populaţia Capitalei va plăti mai mult pentru apă caldă şi căldură, care nuvor mai fi subvenţionate, apreciază Sorin Oprescu. Primarul a afirmat că desubvenţii au nevoie doar 46-48% dintre bucureşteni.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
09 Feb 2011

Era de asteptat ca Oprescu sa se gandeasca la o asemenea masura.Gaura neagra numita RADET nu mai trebuie subventionata.2.500-3.000 de RON,plafonul estimat de Oprescu,se inscrie in limitele rezonabilului.

Adauga un comentariu

Random image