2017-01-18 08:14

EVENIMENT


Bugetul de stat ar putea colecta un milion de euro din confiscarea averii lui Mihai Prisăcariu

 |  19:24
Bugetul de stat ar putea colecta un milion de euro din confiscarea averii lui Mihai Prisăcariu

Avem dovada că averea fostului membru PSD şiPNL Mihai Prisăcariu, şeful Unităţii Centrale de Coordonare a ParteneriatuluiPublic-Privat din subordinea Guvernului Boc, este anchetat de inspectoriiAgenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Dacă se constată că există diferenţeîntre averea dobândită şi veniturile realizate, inspectorii ANI ar putea cere confiscarea„bogăţiei” lui Mihai Priscăcariu.

La sfârşitul lunii trecute, mai precis pe datade 31 mai, Agenţia Naţională de Integritate a transmis o adresă ConsiliuluiNaţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), prin care confirmădesfăşurarea unei cercetări privind averea apărută brusc, la începutul acestuian, în declaraţia de avere a lui Mihai Prisăcariu, plus cele două funcţiipublice ocupate ilegal. „În vederea soluţionării lucrării nr.63417/S/II/26.05.2011, având ca obiect evaluarea averii, respectării regimuluijuridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, (…), vă rugămsă ne transmiteţi următoarele documente şi informaţii referitoare la MihaiPriscăcariu: datele de identificare ale lui Mihai Prisăcariu, precum şi alesoţiei şi copiilor acestuia (dacă este cazul), copiile certificatelor acteloradministrative de numire/suspendare/revocare în/din funcţie, copia certificatăa carnetului de muncă şi/sau contractelor individuale de muncă şi copiicertificate ale fişelor fiscale pentru perioada 2006-2010. Vă aducem la cunoştinţăcă, potrivit Legii 176/2010, aveţi obligaţia ca în termen de cel mult 30 dezile să ne comunicaţi infomaţiile şi înscrisurile solicitate. Nerespectarea acestuitermen se sancţionează cu amendă civilă de 200 de lei pentru fiecare zi deîntârziere”, se arată în adresa inspectorilor ANI, transmisă către CNSC.

Surse avizate ne-au declarat că documentele solicitatede la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor privind informaţiireferitoare la Mihai Prisăcariu au ajuns deja pe masa inspectorilor ANI. „MihaiPrisăcariu trebuie să demonstreze cum s-a pricopsit cu ceva sute de mii de euroîn plus în conturi. Directorul Unităţii Centrale de Coordonare aParteneriatului Public-Privat trebuie să achite, până la sfârşitul anului, un apartamentîn valoare de 465.000 de euro”, ne-au explicat sursele citate.

Aventuril” de la CNSC şi din Guvern

În ianuarie 2010, după ce a pierdut alegerilepentru funcţia de preşedinte în cadrul Consiliului Naţional de Soluţionare aContestaţiilor, Mihai Prisăcariu a devenit consilier. În acelaşi an, el şi-a rezervat„fotoliul călduţ” de la CNSC, timp 3 ani, prin suspendarea postului ocupat, timpîn care a fost angajat la Guvern. După ce a trecut prin funcţiile de consilierla Secretariatul General al Guvernului, Mihai Priscăcariu a fost numit, spresfârşitul anului trecut, director general la SGG. Odată cu aplicarea Legiiparteneriatului public-privat, Guvernul Boc a decis ca Mihai Prisăcariu săcoordoneze Unitatea Centrală deCoordonare a Parteneriatului Public-Privat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image