2019-03-24 03:00


Bugetul SRI, suplimentat cu un milion de euro, ca efect al majorării contribuţiilor pentru pensii

 |  17:34
Bugetul SRI, suplimentat cu un milion de euro, ca efect al majorării contribuţiilor pentru pensii
BugetulServiciului Român de Informaţii (SRI) a fost suplimentat cu 4,2 milioane de leiprintr-o hotărâre a Guvernului, publicată ieri în Monitorul Oficial alRomâniei, pentru acoperirea majorărilor contribuţiilor la sistemul unitar depensii publice.

PotrivithotărâriiGuvernului, banii provin din bugetul pentru „Acţiuni generale” gestionat deMinisterul Finanţelor Publice şi sunt viraţi în bugetul SRI, la capitolul „Cheltuielicu personalul”. De altfel, Executivul aalocat, la începutul lunii martie, sume suplimentare şi pentru SIE, STS şiMinisterului Justiţiei pentru a acoperi creşterea contribuţiilor solicitateangajaţilor la fondul de pensii, astfel încât salariile acestora să nu fieafectate.

ReprezentanţiiGuvernului anunţau, la momentul respectiv, că bugetul Ministerului Justiţiei aprimit suma de 29.000.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului, în timpce pentru STS şi SIE au fost alocaţi 4.780.000 de lei, respectiv 2.000.000 delei de la Ministerul Finanţelor Publice. „Aceste fonduri vor fi folosite pentruacoperirea contribuţiilor la pensii pe care angajaţii din sistemul de ordinepublică şi apărare le datorează de la 1 ianuarie 2011. Anterior, aceştiangajaţi plăteau 5% pentru pensii, iar acum plătesc 10,5%. Prin Legea pensiilors-a stabilit ca această creştere a contribuţiilor să nu le afecteze veniturilesalariale”, potrivit sursei citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...