2017-01-22 14:04

EVENIMENT


Bulibaşă din Bulgaria, la un pas de linşaj

 |  19:29
Bulibaşă din Bulgaria, la un pas de linşaj

Aproximativ 2.000 de persoane din orăşelul bulgar Katuniţa au luat cu asalt casele celui mai bogat om din localitate, un etnic rom, Kiril Raşkov. Protestul a survenit după ce mai mulţi nepoţi ai lui Raşkov au ucis un tânăr de 19 ani din localitate într-un accident rutier şi au fugit de la locul faptei. Exasperaţi de faptul că autorităţile par a-i face scăpaţi pe cei vinovaţi datorită influenţei bogătaşului, localnicii, atât bulgari cât şi romi, au incendiat trei case ale celui supranumit „regele Kiro”. Poliţiştii au reţinut peste 100 de persoane pentru a da declaraţii, iar alte 28 au fost băgate în arest.

Ieri, locuitorii din Katuniţa au înmânat unui oficial din cadrul Ministerului bulgar de Interne o petiţie prin care aceştia solicită expulzarea familiei Raşkov. În plus, răsculaţii au mai cerut autorităţilor să verifice originea averii “regelui Kiro”, cunoscut pentru producţia ilegală de alcool şi care "are milioane, fără a plăti impozite", potrivit celor care au vrut să îl linşeze.

Organizaţiile neguvernamentale din Bulgaria au apreciat că tulburările au fost provocate de tratamentul inegal în faţa justiţiei a cetăţenilor, în funcţie de condiţia lor socială şi nu de problemele interetnice dintre bulgari şi romi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-11-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image