2017-01-20 17:57

EVENIMENT


Cadrele de la Frontieră şi de la Circulaţie, cele mai vulnerabile

 |  18:50
Cadrele de la Frontieră şi de la Circulaţie, cele mai vulnerabile

Poliţiştii de frontieră şi cei de la Poliţia Rutieră sunt cei mai vulnerabili la corupţie dintre funcţionarii Ministerului Administraţiei şi Internelor, a declarat, ieri, la Botoşani, directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), chestorul Jenică Arion Ţigănaşu.

Potrivit acestuia, cazurile de corupţie intervin în special la lucrătorii MAI care au legături directe şi izolate cu cetăţenii. „Cele mai vulnerabile zone sunt cele în care funcţionarul nostru are legătură directă cu cetăţeanul, acolo unde acţionează în mod izolat şi supravegherea colectivului este mai redusă. Şi aici mă refer la funcţionarii de la Poliţia de Frontieră, care acţionează izolat, de la Poliţia Rutieră. Sunt şi zonele de achiziţii publice, zonele de personal”, a afirmat şeful DGA. El a subliniat că, în foarte multe cazuri, există o complicitate între evazionişti, contrabandişti şi grupurile de crimă organizată şi funcţionarii MAI. „Evazioniştii, contrabandiştii, crima organizată au interesul să atragă la colaborare funcţionari ai MAI. De fapt, ei şi dispun de fonduri pentru a atrage la colaborare funcţionarii, profitând de anumite slăbiciuni educaţionale, dar şi de o anumită scădere a veniturilor poliţiştilor. Acolo unde găsesc un loc slab, îl exploatează”, a adăugat Ţigănaşu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PREMIERUL
02 Sep 2011

Domnule director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), chestor Jenică Arion Ţigănaşu CORUPTIA in cea mai mare parte inseamna si infractionalitate sofisticata care are la baza inginerii de nivel superior din multe domenii de aceea pentru prevenirea si combaterea ei este nevoie de personal supercalificat si dotat de care duceti mare lipsa. Actiunile esuate, in 2011, la POLITIA de FRONTIERA datorita nerespectarii intocmai a procedurii de lucru cu politist sub acoperire, nerespectarea competentei organului judiciar dupa calitatea faptuitorului (in cazul vamesilor pe care i-ati lucrat si luat la gramada cu politistii de frontiera v-ati dat seama de porcarie dupa 4 actiuni la sesizarea DNA si avocatilor) demonstreaza lipsa totala de profesionalism si performanta. Aceleasi lucruri de slabiciune crasa s-au demonstrat si in cazurile permiselor auto de la PITESTI si BUCURESTI sau Politia Rutiera Constanta. In ceea ce priveste numericul de personal directia este cu mult supradimensionata. Din structura personalului existent majoritatea nu pot indeplini simultan cele trei cerinte minime de baza si anume independenta, integritate si competenta profesionala de exceptie.

Adauga un comentariu

Random image