2018-12-14 14:30


Câinii pot sta liniştiţi la stână până pe 25 aprilie. Guvernul a suspendat prevederile contestate de ciobani ale Legii vânătorii

 |  17:42
Câinii pot sta liniştiţi la stână până pe 25 aprilie. Guvernul a suspendat prevederile contestate de ciobani ale Legii vânătorii

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o ordonanță de urgență prin care prevederile legii vânătorii contestate de crescătorii de animale au fost prorogate până pe 25 aprilie anul viitor.

"Vorbim de o ordonanță de urgență, care prorogă două puncte în discuție în aceste zile. (...) Cele două subiecte țin de perioada pășunatului și de numărul de câini. Avem așadar o prorogare a acestor două puncte mult discutate în cursul zilei de ieri. Nu avem o ordonanță de urgență de modificare, Guvernul își menține aceste rezerve legate de modificarea printr-o ordonanță de urgență a unui act legislativ. În același timp, această prorogare este valabilă până în data de 25 aprilie 2016. Până la sfârșitul lunii aprilie vom găsi o formulă nouă, un proiect de lege nou, fie pe baza celor deja existente în Parlament, fie inițiate de Guvern, prin care să soluționăm definitiv aceste controverse", a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, premierul Dacian Cioloș le-a trimis o scrisoare celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului prin care solicită lămuriri cu privire la caracterul de urgență al articolului din lege referitor la restricțiile referitoare la numărul de câini de la stână.

"Premierul a solicitat, printr-o scrisoare, celor doi președinți ai Camerelor din Parlamentului României (...) prin care noi le sugerăm procedura aceasta și le solicităm, îi rugăm, în scris, să ne propună sau să ne motiveze caracterul de urgență. El, sigur, se justifică ușor în chestiunea pășunatului, pentru că a intrat în vigoare restricția din 6 decembrie, dar înțelegem că restricțiile legate de numărul de câini sunt mai vechi și nu justifică neapărat un caracter de urgență. De aici apărea acea prudență a Guvernului în a emite o ordonanță de urgență de modificare, prudență pe care o menținem", a explicat Suciu, la Palatul Victoria.

El a mai spus că amenzile deja aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind pășunatul nu se vor anula. "Nu cred că putem interveni retroactiv în iertarea unor decizii care aveau suport legal. Evident că vorbim de o legislație care înțelegem că până și inițiatorii acestei legislații nu mai sunt de acord cu prevederile ei, ceea ce, sigur, a creat un disconfort. Din momentul publicării în Monitorul Oficial (...) chestiunea s-a reglat, avem un termen de grație până în 25 aprilie", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

TAGURI: caini, 25 aprilie, guvern, prevederi, ciobani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...