2018-10-22 08:39


Călăraşi. Poliţiştii care au violat o fată dintr-un centru de plasament rămân în arest preventiv

 |  10:56
Călăraşi. Poliţiştii care au violat o fată dintr-un centru de plasament rămân în arest preventiv

Cei doi poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi, acuzaţi că au violat o tânără care a fugit dintr-un centru de plasament, rămân în arest preventiv. Magistraţii Tribunalului Călăraşi le-au respins definitiv contestaţiile celor doi la măsura preventivă dispusă de Judecătoria Călăraşi.

Instanţa a respins contestaţiile pe care cei doi poliţişti le-au făcut la măsura arestării preventive. Aceştia sunt acuzaţi că au violat o fată care a fugit din centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din localitatea Perişoru, potrivit Mediafax, 

Decizia Tribunalului Călăraşi este definitivă.

Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani care a fugit dintr-un centru de plasament au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile. Decizia Judecătoriei Călăraşi nu este definitivă.

Magistraţii au decis arestarea preventivă a poliţiştilor Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, acuzaţi că ar fi violat o fată fugită din Centrul de Plasament "Sfântu Ştefan", din comuna Perişoru, transmite Mediafax.

Decizia instanţei nu este definitivă. Cei doi polițiști au contestat la Tribunalul Călăraşi măsura arestului preventiv dispusă de instanţa de fond, Judecătoria Călăraşi

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi, joi seară, sub acuzaţia de tentativă de viol. Violul s-ar fi petrecut miercuri seară, pe un câmp situat la aproximativ doi kilometri de Călăraşi.

Ministerul de Interne a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că cei doi poliţişti din Călăraşi, reţinuţi sub acuzaţia de viol, au fost trecuți în rezervă. Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat că aceştia nu mai pot face parte din Poliția Română, situația fiind „intolerabilă și total nedemnă” pentru calitatea pe care poliţiştii au avut-o.

„Vicepremierul Gabriel Oprea și Ministerul Afacerilor Interne condamnă ferm astfel de fapte care sunt de neacceptat pentru niciun cetățean şi, cu atât mai mult, pentru un angajat al Poliției Române. Având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzați, cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârșite. Cei doi vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul MAI.

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat că cei doi agenţi nu mai pot face parte din Poliția Română.

“Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română” a susținut vicepremierul Gabriel Oprea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-09
Citeste si:
Poliţiştii din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani, arestaţi preventiv
Poliţiştii reţinuţi pentru viol, trecuţi în rezervă. Gabriel Oprea: Situaţia este intolerabilă și total nedemnă
Doi poliţişti, reţinuţi după ce au violat o fată de 15 ani care era internată într-un centru de plasament

TAGURI: calarasi, politist, violeaza, centru, plasament, ramane, arest, preventiv
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...