2017-01-17 19:30

EVENIMENT


Călin Stoia reclamă ameninţări cu moartea în arest

 |  18:40
Călin Stoia reclamă ameninţări cu moartea în arest

Omul de afaceri Călin Stoia, judecat alături de primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, pentru fapte de corupţie, a susţinut, ieri, la primul termen al procesului, că a fost nevoit să stea închis în celulă pentru că mai mulţi deţinuţi l-au ameninţat că îi „vor lua gâtul“ dacă iese afară.

„Sunt exact 70 de zile de când am fost arestaţi. Eu vreau să vă spun că nu m-am plâns niciodată de condiţiile de arest, deşi cele 60 de zile de la Cluj au fost mult mai groaznice decât cele de la Gherla. Dar când suntem duşi la ÎCCJ suntem duşi în nişte condiţii proaste, 17 ore într-un autobuz fără igienă, fără aerisire. Ni s-au reţinut obiectele personale. Am stat trei nopţi în celule neîncălzite fără geamuri la temperaturi de 0 grade. La fiecare jumătate de oră venea câte un deţinut care ne ameninţa că ne ia gâtul. Ni s-a spus clar că dacă ieşim afară ne iau gâtul. Nu am putut mânca, pentru că aceeaşi mâncare ne era adusă de deţinuţi care ne ameninţau. Ni se încălcau flagrant toate drepturile omului. Să stai 17 ore pe un scaun înseamnă tortură. Gândiţi-vă că nici la Gherla nu puteam ieşi afară, pentru că ceilalţi ne ameninţau. Vă rog să puneţi capăt situaţiei“, a spus Stoia, citat de citynews.ro.

Avocatul Aspaziei Droniuc a depus, la începutul şedinţei de judecată de la Curtea de Apel Cluj, o cerere de amânare pe motiv că nu se poate prezenta la această şedinţă din cauze medicale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image