2019-02-22 06:28


Care sunt PLANURILE Adinei Florea la șefia DNA. Primele DECLARAȚII

 |  16:24
Care sunt PLANURILE Adinei Florea la șefia DNA. Primele DECLARAȚII

Adina Florea, propunerea ministrului justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că una dintre primele trei priorități, în caz că va fi numită, este o selecție a procurorilor care își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Iată interviul acordat jurnaliștilor de la G4media.ro:

Rep: Ne puteți spune câteva cauze importante la care ați lucrat în calitate de procuror și eventual cum s-au soluționat?

Adina Florea: Au fost mai multe dosare de evaziune fiscală deschise în 2009, dosare în urma cărora s-a indisponibilizat o foarte mare cantitate de combustibil petrolier. Am adus atunci la bugetul de stat 2 milioane de euro. A fost un dosar care s-a soldat, pentru prima dată, cu propunere de măsură preventivă față de persoana juridică. Am lucrat apoi împreună cu doamna procuror Puiu la dosarul referitor la luarea de mită de la Poliția Rutieră Constanța, au fost 50 de percheziții simultan. S-au finalizat cu trimiteri în judecată și condamnări. Apoi sunt o serie de dosare de criminalitate și macrocriminalitate financiară în domeniul petrolier, agricol, agregatelor de carieră, evaziune fiscală și spălare de bani.

Rep: Ați scris în proiectul de management: ”Fără a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat în ultimii ani, un bilanţ necosmetizat al activităţii DNA pune în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept”. Ne puteți exemplifica, la ce abateri vă referiți?

Adina Florea: Nu cred că e cazul să vă dau exemple concrete. Numărul în creștere al achitărilor arată că nu s-au respectat rigorile statului de drept. Avem apoi conduite care s-au dovedit a fi nedeontologice, dacă nu cumva în sfera penalului, de la modul în care s-au derulat relațiile interinstituționale, modul în care s-au respectat drepturile procesuale ale părților, comunicarea publică.

Rep: Ce vă propuneți să schimbați la DNA, cele mai importante trei măsuri urgente pe care doriți să le luați în calitate de șef, dacă veți fi numită.

Adina Florea: Evaluarea activității DNA, diminuarea soluțiilor de achitare și, nu în ultimul rând, consider că este nevoie o selecție a procurorilor care își desfășoară activitatea în cadrul DNA.

Rep: Există o dezbatere referitoare la statutul procurorilor: Sunt parte din executiv sau magistrați? Care este părerea dvs?

Adina Florea: Părerea mea este cea constituțională. Facem parte din Autoritatea Judecătorească, nu din puterea judecătorească exercitată de Înalta Curte și instanțele de judecată. Avem calitate de magistrați, dar nu facem parte din puterea judecătorească. Facem parte din autoritatea judecătorească. Asta înseamnă că nu exercităm atributele independenței judecătorești, exercităm atributele de apărare a intereselor generale ale societății.

Rep: Cum v-ați poziționat față de modificarea Codurilor Penale, ați semnat vreunul din protestele magistraților?

Adina Florea: Nu știu. Știu că la un moment dat a fost inițiată o petiție electronică unde e posibil să apară și semnătura mea. Nu știu. În legătură cu modificările intrate în vigoare nu am nicio obiecție. Practica reglează dacă ele sunt sau nu oportune. Eu ca procuror trebuie să aplic aceste dispoziții.

Rep: Ce păreare aveți despre controalele Inspecției Judiciare în legătură cu activitatea DNA?

Adina Florea: Inspecția își respectă obiectul de activitate. Inspecția face controale la nivelul tuturor parchetelor. Eu nu le văd ca niște controale țintite, le văd ca niște controale care fac parte din obiectivele inspecției.

Rep: În ce domenii din societate credeți că avem o problemă cu corupția și unde ar trebui să se uite în mod prioritar DNA?

Adina Florea: DNA-ul este prin natura ei o magistratură specială, concepută să combată fenomenul corupției la nivel înalt sau mediu. Dacă ne referim la domenii, ar trebui să avem o imagine exhaustivă asupra a ceea ce înseamnă corupția în aceste domenii. Nu sunt în măsură să vă răspund acum, trebuie să se facă o evaluare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-06

TAGURI: adina florea, dna, procurori, ministrul justitiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Sep 2018

Dna FLOREA,gasca nazista in frunte cu evazionistul tarii sasul cel batran si nebun vor o justitie subordonata lor Va rog sa fiti de partea tarii nu a nazistilor!
@ ANONIM DEMENT
06 Sep 2018

Alegerea acestei persoane s-a facut dupa chipul si asemanarea mafiei psd. Va fi o sluga care nu va deranja mafia psd. TATAL ADINEI FLOREA ESTE CONSILIER PSD -CONSTANTA. MULTA MUIE PENTRU ANONIMUL DEMENT SI MAFIEI PSD.
NEGRO
06 Sep 2018

Nu stiu ce va face aceasta muie in fruntea DNA. Daca nadajduieste ca va face politica mentorului ei, tovarasul notar Talharel Toader, inseamna ca are inteligenta sclipitoare a doamnei Dancila. Asta nu o salveaza. Va elibera talharii PSD-ALDE, ii va exonera pe oligarhii lor de obligatii juridice si va da drumul la furtul organizat, dispus de noile legi ale justitiei, compuse de nepretuitii Serban Nicolae, Eugen Nicolicea si Florin Iordache, legi contrasemnate de Talharel, mentorul acestei nefericite alegeri. Un salut tuturor, ne vom intalni sambata la Bucuresti, pentru manifestatie pasnica. Ce ne va oferi doamna Carmen Dan, secretara de scoala generala o va privi, intr-un final, direct si personal! Nimic nu se poate ascunde, intr-un creier dement, pentru prea multa vreme.
ALINIEREA STELELOR
06 Sep 2018

POATE REZOLVA DOSARELE REVOLUTIEI ????? DISTRUGEREA ECONOMIEI ????? BANI CARE FUG DIN TARA ???????
MAFIS
07 Sep 2018

iohannis o va respinge pe sluga asta a infractorilor dragnea si toader.tatal este pe la psd constanta.se vede pe fata ei prostia si atasamentul fata de mafia psd.mai este o cretina urata cu spume pe la mediu care viseaza alta taxa auto .ca banditii astia numai taxe stiu.supraaciza la benzina nu a fost desfiintata .benzina este cu 1 ron mai scumpa.desfiintarea jandarmeriei,cnair,asf,cncd,anre ,cna eliminarea taxelor aberante gen supraaciza .auzi taxa auto a min gavrielescu care oricum este ilegala,scaderea taxelor locale .eliminarea mafiei si infractorilor din ministere aceeasi nenorociti care de ani de zile distrug tara.auzi ce fac parazitii astia vor o noua taxa ca sa-si umple burdihanele de nespalati .la puscarie cu voi ca nu va mai suporta nimeni.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...