2019-01-20 20:09


Carmen DAN: Ne trebuie o LEGISLAŢIE care să susțină autoritatea POLIŢISTULUI

 |  17:31
Carmen DAN: Ne trebuie o LEGISLAŢIE care să susțină autoritatea POLIŢISTULUI

Prezentă duminică la Suceava, la înmormântarea poliţistului ucis în Gara Burdujeni, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că în momentul de faţă este nevoie de o legislație foarte clară care să susțină autoritatea polițiștilor și de mijloace de intervenție cu care aceștia să poată interveni atunci când aplică legea.

''Trebuie să aducem oameni bine pregătiți în Poliție, trebuie ca astfel de situații să nu se mai întâmple, trebuie să avem mijloace de intervenție cu care polițiștii să poată interveni atunci când aplică legea, trebuie să avem o legislație foarte bine conturată care să susțină autoritatea polițistului. În sensul acesta vom acționa în perioada următoare. Îmi doresc să vină toți cei care simt nevoia unei discuții deschise cu ministrul și cu echipa de conducere de la Ministerul de Interne. Pentru că s-a tot vorbit de statutul polițistului în ultima vreme și pentru că eu însămi am constatat că s-a vorbit, dar nu s-a făcut mai nimic, vreau să invit pe toți cei care sunt în stradă în fiecare zi și se confruntă cu aceste probleme serioase, cei care sunt expuși riscului, să-și aducă contribuția. Este o invitație publică pe care o lansez polițiștilor din zona rurală, de la Rutieră, de proximitate, de la Transporturi. Sunt cei care lucrează în domenii extrem de sensibile și sunt cei care într-adevăr nu au nici susținerea autorității și nici mijloacele necesare ca să-și desfășoare activitatea în bune condiții și să se simtă protejați'', a arătat ministrul, adăugând că dorește ca ''statutul polițistului să nu plece de la minister, ci să ajungă la minister''.

''Indiferent cât de greu ne este, trebuie să admitem că în prezent polițiștii sunt singuri în multe situații, în patrulă, pentru că nu există personal (...) Lucrul ăsta nu se poate schimba mâine, dar cum până acum am reușit, în câteva luni, să aducem o parte din oameni în sistem, doresc ca și de acum să avem o abordare pe termen, ce putem face imediat și ce putem face în timp pentru a acoperi acest foarte mare deficit'', a mai afirmat ministrul.

O altă preocupare a ministerului o reprezintă dotarea cu echipament de intervenție. ''Gândim într-o perioadă imediată să găsim soluții pentru ca polițiștii să fie dotați cu minimul din ce putem să dotăm acum. Mă refer la veste antiînjunghiere, mă refer la o parte din mașinile cu care ei trebuie să se deplaseze la intervenții. Indiferent cât de mult ne dorim să avem oameni în sistem și să aibă tot ce trebuie pentru a putea interveni, este necesar să fie susținuți și de legislație. Discutăm de așezarea ultrajului așa cum este normal, de infracțiunea de tulburare a liniștii publice, de uzul de armă. Sunt multe aspecte care trebuie, cu sprijinul și a altor ministere, pentru că nu ne putem doar propune, trebuie să și realizăm și aici rolul important îl au colegii de la Finanțe și de Justiție'', a mai spus Carmen Dan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-23

TAGURI: carmen dan, ministru, legislatie, politist, politist ucis, gara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
23 Iul 2017

Atentie mare la mintile viciate de ideologii, acesta este doar un mult asteptat pretext pentru a impune abuzul si discretionarul autoritatilor , in relatia cu cetatenii.Sigur ca trebuie regandite anumite lucruri, insa aceasta situatie este datorata-in mare- a trei cauze: 1) patrula de unul singur este intotdeauna sub un anume risc, insa aceasta este impusa de faptul ca nu sunt bani sa se plateasca mai multi poltisti sau agenti in civil, pentru ca banii sunt impartiti-in halci uriase- de varfurile conducerii tarii, inclusiv catre aceasta gurista, ajunsa ministru de interne, in timp ce cei care fac toata munca(sergentii de strada) sunt platiti insufucient, de unde si tendinta de a se lasa corupti...2) Daca polititstul respectiv ar fi purtat vesta antiglont, probabil ca si-ar fi salvat viata, iar aceasta lipsa provine tot din lipsa banilor, canalizati -cu milioanele/an- tot in buzunarele si conturile celor de mai sus...3) Daca ar fi in vigoare pedeapsa capitala , macar pentru omucideri vicioase, tipul respectiv s-ar fi gandit de 3 X, pana sa atace...
ANONIM
24 Iul 2017

Cum considerați că ar trebui procedat referitor la crimele comise care nu sunt "despre" polițiști ?
Random imageUltimele stiri

loading...