2018-11-19 16:19


“Cartoful fierbinte” al Justiţiei, în mâinile lui Vasilache

 |  20:08
 “Cartoful fierbinte” al Justiţiei, în mâinile lui Vasilache
Ionuţ Mureşan

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că speră ca procurorul Ion Vasilache, avizat pozitiv de CSM pentru şefia Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul instanţei supreme, să clarifice cât mai repede posibil dosarele Revoluţiei.

„Ion Vasilache este un procuror cu foarte multă experienţă ca procuror militar, şi cred că astăzi a arătat că are şi o viziune de dezvoltare a sistemului Parchetelor Militare care probabil în ultimul timp se află într-un oarecare con de umbră. Procurorul Vasilache ne-a arătat astăzi, în audieri, că sunt lucruri noi de făcut, sunt lucruri care pot să dinamizeze această activitate a Parchetului. Din punctul meu de vedere, dincolo de prezentarea generală şi răspunsuri foarte corecte la întrebări, are şi un obiectiv ambiţios care evident nu este doar al procurorului Vasilache, ci el trebuie să fie al întregului sistem, şi anume ca în acest mandat să clarifice tot ceea ce înseamnă dosare ale Revoluţiei. Sper să facă acest lucru, nu într-un interval de trei ani, ci cât mai repede posibil”, a precizat Ministrul Justiţiei, după interviurile susţinute ieri la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de candidaţii pentru funcţiile de conducere în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii, avizaţi de CSM

Ion Vasilache a fost avizat pozitiv cu unanimitate de voturi de CSM pentru şefia Secţiei Parchetelor Militare din PICCJ, după susţinerea proiectului de management şi a unui interviu în faţa membrilor Secţiei pentru procurori. De asemenea, cu unanimitate de voturi au fost avizaţi şi Marius Iacob, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef adjunct la DNA, şi Camelia Sutiman, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ. Simona Brădiceanu, propusă pentru şefia Secţiei de resurse umane şi documentare din PICCJ, a fost avizată de Secţia pentru procurori a CSM cu majoritate de voturi. “Am avut la audieri patru procurori cu experienţă. Aceste propuneri au fost formulate de ministru după consultări cu procurorul general şi şeful DNA, tocmai în ideea că cei patru trebuie să formeze echipă cu cei care au fost deja numiţi şi cu cei doi procurori-şefi. Toţi patru au atât experienţă operativă, cât şi în funcţii de conducere”, a adăugat ministrul Justiţiei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: Dosare, Revolutie, Ion Vasilache, Robert Cazanciuc, avize, CSM
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...