2018-12-18 18:00


Cartoful fierbinte OUG 13, pe masa CCR

 |  08:34
Cartoful fierbinte OUG 13, pe masa CCR

Curtea Constituţională analizeaza astazi, de la ora 11.00, sesizările făcute de CSM şi de Klaus Iohannis pe tema OUG care modifică legile penale, în care a fost invocat un conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern.

Sesizările, care se referă în principal la forma în care a fost emisă OUG, şi nu la prevederile ei punctuale sunt diferite de cea trimisă vineri de Avocatul Poporului, care a atacat atât forma, cât şi fondul OUG 13, scrie News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cererea transmisă CCR se arată că, prin adoptarea OUG de modificare a Codurilor penale, ''Guvernul şi-a exercitat competenţa de a adopta acte normative cu putere de lege cu încălcarea cadrului constituţional privind delegarea legislativă''.

Totodată, potrivit stiripesurse.ro, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis, miercurea trecută, cu unanimitate de voturi, sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se constata existenţa unui conflict între puteri în cazul adoptării OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Şedinţa de miercuri urmează să înceapă la ora 11.00.

La şedinţa de miercuri a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis, ca autor al sesizării, deşi el nu are calitate procesuală. Administraţia Prezidenţială va fi reprezentantă de un jurist. Iohannis nu a confirmat prezenţa, iar pe programul oficial al şefului statului nu se află şi şedinţa CCR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-08

TAGURI: oug 13, ccr, iohannis, csm
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...