2019-03-22 10:39


Cătălin IONIȚĂ, fostul șef al Poliției Române, audiat din nou la DNA. Vezi ce acuzații GRAVE îi aduc procurorii

 |  11:05
Cătălin IONIȚĂ, fostul șef al Poliției Române, audiat din nou la DNA. Vezi ce acuzații GRAVE îi aduc procurorii

Fostul şef al Poliţiei Române Cătălin Ioniţă, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, este audiat joi la DNA, informează News.ro.

Conform DNA, faptele ar fi fost  comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018, a anunţat miercuri DNA.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: IONIŢĂ ALEXANDRU-CĂTĂLIN, la data faptelor şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, în prezent chestor principal de poliţie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de: trafic de influenţă, fals în declaraţii, în formă continuată; DINU PETRUŢA sub aspectul comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă", a transmis DNA, precizând că dosarul penal a fost constituit în anul 2018. 

Conform procurorilor, în perioada 2009 – 2010, când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, Cătălin Ioniţă "a pretins de la Petruţa Dinu (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie".

DNA afirmă că Petruţa Dinu a a promis cedarea cu titlu gratuit a celor 4 hectare de teren lui Cătălin Ioniţă.

"Ca urmare a demersurilor făcute de suspect, la data de 03 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a judeţului Ilfov a emis titlul de proprietate în favoarea suspectei Dinu Petruţa şi a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare. Ulterior, la data de 19 martie 2015, persoanele beneficiare ale terenului au vândut întreaga suprafaţă suspectului Ioniţă Alexandru-Cătălin şi unei alte persoane din familia acestuia. Conform înţelegerii anterioare, cumpărătorii au achitat doar preţul de 70.000 de euro pentru suprafaţa de 14 hectare (preţul convenit fiind de 5.000 euro/hectar), restul de 4,17 hectare fiind cedate cu titlu gratuit", susţine DNA.

Cătălin Ioniţă s-a aflat şi săptămâna trecută la DNA.

Ioniţă a demisionat de la conducerea Poliţiei Române, însă a revenit în postul de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie, pe care îl obţinuse prin concurs.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-05

TAGURI: catalin ionita, politia, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Iul 2018

CE MERITE DEOSEBITE A AVUT ACEST TICALOS, NULITATE UMANA CA SA FIE FACUT CHESTOR CU BIBERONUL IN GURA ??? EL NU POATE PRICEPE CA ACTIVITATEA DE CARE ESTE RESPONSABILIZAT LA DGA ESTE MULT MAI duhovniceasca DECAT CEA DE SEF IGPR. EL ESTE IN SITUATIA IN CARE NU TREBUIE SA-SI DEA DOAR DEMISIA CI SA-SI FACA..........................
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...