2019-01-21 12:04


Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, recunoaşte că el este "OMUL în ALB": E vară, e cald, aşa am venit îmbrăcat de acasă

 |  09:30
Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, recunoaşte că el este "OMUL în ALB": E vară, e cald, aşa am venit îmbrăcat de acasă

Kamikaze a difuzat, marţi seară, un interviu cu Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, care recunoaşte că el este "omul în alb", coordonator al intervenţiei jandarmilor de la protestul de vineri seară din Piaţa Universităţii. El a vorbit despre gazul folosit de jandarmi, spunând că "este foarte legal, aprobat şi utilizat în toată lumea", iar Oficiul special al Procuraturii SUA a considerat că acest gaz poate produce doar în stări excepţionale leziuni ale corneei, arsuri locale sau iritaţii ale mucoaselor. "Letal nu poate să fie de nicio culoare decât dacă este utilizat în cantităţi foarte mari în spaţii închise", a susţinut el.

În interviul acordat lui Alexandru Căutiş, Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române spune că el este "omul în alb", cel care apare în imagini coordonând intervenţia jandarmilor din Piaţa Victoriei, el explicând de ce nu era îmbrăcat în uniformă.

"În 2012, pentru restabilirea ordinii publice la Piaţa Universităţii (n.r.- protestele din februarie 2012, în urma cărora Emil Boc a demisionat din funcţia de premier), am fost tot în civil în faţa oamenilor mei, mi-am comandat oamenii cum e normal pentru un comandant, că astea sunt atribuţiunile mele şi de asta mă plăteşte statul. (...) Ca să fii un bun comandant trebuie să ai o perspectivă, să poţi la un moment dat să mergi chiar înspre oameni, să fii vizibil, să poţi să porţi un dialog. În momentul în care m-aş îmbrăca la fel ca oamenii mei, să-mi pun o cagulă, cască de protecţie, în combinezon, aş fi o ţestoasă, n-aş mai fi vizibil. (...) E vară, e cald, aşa am venit efectiv îmbrăcat de acasă. Aveam două posibilităţi. Eu, unul, am mizat că n-o să se întâmple nimic la acest miting, eu n-am venit că vezi Doamne se va tulbura ordinea publică, se va... Dacă aveam o astfel de informaţie sau măcar întrezăream o astfel de atitudine, cred că mă îmbrăcam altfel. Eu, unul, am mers până în ultima secundă că de fapt n-o să fie niciun fel de intervenţie. (...) Eşarfa - s-au folosit gazele lacrimogene, avem nevoie efectiv de o protecţie şi de un fel de batistă mai mare, că nu puteam, să scot şerveţelele din 30 în 30 de secunde", a spus Cătălin Paraschiv.

Întrebat de ce au fost folosite gazele, pentru că acestea pot avea efecte pe termen lung, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române a spus că acel gaz "este foarte legal, aprobat şi utilizat în toată lumea".

"Înseamnă că după discuţia cu dumneavoastră trebuie să mă duc direct la spital, că eu bănuiesc că am înghiţit o cantitate de gaze destul de importantă şi de-a lungul timpului cred că am înghiţit foarte multe gaze. Nu, nu există aşa ceva (antidot pentru a nu mai sim'i efectul - n.r.) şi, dacă aţi văzut, niciunul dintre subordonaţii mei nu a purtat mască. Jandarmeria este dotată cu diferite dispozitive care utilizează gaze lacrimogene, aici mă refer la Cloro-benzol, de fapt e Cloro-benzal, CS, care se foloseşte în concentraţie maximă de 1%. E o concentraţie foarte mică. Dacă domnii specialişti care au apărut pe la TV măcar deschideau un Google, observau că ultimele studii s-au făcut în urma unei intervenţii a americanilor, iar Oficiul special al Procuraturii SUA, care cred că e o instituţie serioasă, a considerat că acest gaz produce doar în stări excepţionale sau poate produce leziuni ale corneei, arsuri locale sau iritaţii ale mucoaselor. Letal nu poate să fie de nicio culoare decât dacă este utilizat în cantităţi foarte mari în spaţii închise. Jandarmeria foloseşte mai multe tipuri de armament şi aici mă refer la grenade iritant-lacrimogene, care au CS sub formă de pulbere, cartuşe iritant-lacrimogene pentru lansator, ceea ce s-a văzut că pleacă din armele acelea. Tragem la 45 de grade sau la 50 de grade, în funcţie de distanţa la care vrem să cadă lovitura şi bineînţeles sprayuri lacrimogene sau butelii. Tot nişte studii americane au arătat că zona cea mai toxică a CS a celui lichid. Jandarmeria nu foloseşte în stare lichidă acest gaz. E foarte legal, e aprobat şi utilizat în toată lumea. România e una din ţările care îşi cumpără muniţie nu neapărat din România", a explicat Paraschiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-15

TAGURI: CATALIN PARASCHIV, brigada speciala, jandarmerie, omul in alb,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GENOCID
15 Aug 2018

Mai este in libertate acest criminal astazi ? Daca este inseamna ca Romania este in deriva. Deci stat eșuat, unde dictatura de tip nord-coreean s-a instalat cu votul analfabetilor, asistatilor si pensionarilor senili.
CRIMINALUL ăSTA,
15 Aug 2018

are FAȚĂ DE DEMENT...trăsăturile feței, OCHII...arată că-i capabil de o cruzime MAXIMĂ! M-am uitat pe Realitatea aseară și am văzut cum, ca un dirijor al morții, dădea ordine cum s-o împrăștie...proști, retarzi, DAR criminali ȘI SUBORDONAȚII! Cum naiba să alergi după civili care fug de tine prin stațiile de tramvai, fără nimic asupra lor în plină stradă, cu riscul de a-i băga sub tramvai? Un dement de jandarm alerga după un civil, cu hoarda de barbari țestoși în urma lui...bărbatul civil în tricou negru, cu spatele la ei, se uita țintuit pe loc de uimire la civilul care fugea de furia gorilei în uniformă și pentru ”vina” asta, altă gorilă de jandarm, venit din spate...FĂRĂ NICIO SCUZĂ SAU RAȚIONAMENT se-apucă să-l lovească pe civilul în tricou negru...nu din față, bărbătește...chiar dacă inegal ca forță, echipament și pregătire...ÎI APLICĂ UN ANTEBRAȚ CU COT CU TOT ÎN CÂRCĂ, LA BAZA CERVICALEI, cărându-i și alți pumni! Alt dement, după ce pune un amărât de civil pe asfalt, după ce-i mai aplică niște pumni, își descarcă întreg tubul de gaz în fața ăluia!!! Altul, este prins, pus la pământ, aruncat intenționat cu piciorul telefonul mobil, și imobilizat, încătușat de cel puțin 3 gorile țestoase! Altei femei, în timp ce deschide gura, i se pulverizează un tub de spray! ĂȘTIA NU SUNT ROMÂNI, NU SUNT JANDARMI, SUNT GĂINARI ORDINARI, BRUTE ANALFABETE DIN NEAM DE INTERLOPI SAU PROVENIȚI DIN FAMILIILE UNOR NEICA-NIMENI...ADUNAȚI DE PE STRĂZI PENTRU LIPSA LOR DE CREIER, PUSE UNIFORME ALBASTRE PE EI ȘI FĂCUȚI JANDARMI! În cazul că nu e așa, înseamnă că i-a spălat pe creier ÎNAINTE și acționează sub impulsul unui comportament dirijat, modificat, direcționat anume! CRIMINALUL ÎN ALB = LA PUȘCĂRIE!!!!
PT.CINE SELECTEAZĂ
15 Aug 2018

intrarea în Jandarmerie, Poliție și/sau alte structuri, ÎNSEAMNĂ că nu le fac teste psihologice brutelor - de inteligență (inclusiv emoțională, socială), nu le descoperă întreg caracterul, arsenalul de slăbiciuni și defecte, dar și calitățile care i-ar recomanda...DACĂ SUNTEȚI VARZĂ, LUAȚI-O BĂ NUMEROLOGIC, DPDV ZODIACAL...întrebați oameni care cunosc descifrarea destinului unui om DUPĂ CHIP! Dacă făceați asta, FAȚA ASTA SADICĂ nu avea ce căuta în Jandarmerie, decât dacă era război și îl trimiteați într-o misiune de kamikaze!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Aug 2018

"Letal nu poate să fie de nicio culoare decât dacă este utilizat în cantităţi foarte mari în spaţii închise", a susţinut el>>>>ADICA EXACT CUM A FOST LA COLECTIV>>>>>palarientr-u picior.... COLECTIV palarientr-u picior.... COLECTIV palarientr-u picior.... COLECTIV palarientr-u picior.... COLECTIV
ANONIM
15 Aug 2018

ARE FATA DE AVORTON, RATIUNE SAU LOGICA ZERO. .TREBUIE SA RASPUNDA PENAL SI NU NUMAI CINE I-A ACORDAT INCREDERE..................
TRADATORI DE TARA
15 Aug 2018

POPONARULE , CU PICIORELE IN X SI URECHI DE MAGAR , AI GAZAT POPORUL ROMAN , MAI RAU DE CIT LA HOLOCAUST . ASA SA MORI SI AI FERICIRE , TU FAMILIA TA . SA II DAI GAZE LUI MATA IN FATA , CRIMINALULE DE RAZBOI URBAN
Random imageUltimele stiri

loading...