2017-01-18 16:33

EVENIMENT


Cătălin Chelu, dus de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău la instanţă

 |  11:11
Cătălin Chelu, dus de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău la instanţă

Omul de afaceriCătălin Chelu a fost dus, marţi dimineaţă, la Spital Universitar de Urgenţă,după ce i s-a făcut rău la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost adus pentrujudecarea cererii sale de eliberare din arest în dosarul în care este acuzat detentativă de mituire a lui Dan Valentin Fătuloiu.

În 14 decembrie 2010,Cătălin Chelu, arestat în urma scandalului privind o presupusă tentativă demituire a chestorului Dan Valentin Fătuloiu, fost secretar de stat înMinisterul Administraţiei şi Internelor, din anturajulsău.

Chelu este acuzat dedare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei apropiaţi ai săi, NiţacheŞtefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, vor fi judecaţipentru complicitate la dare de mită.

Tribunalul Bucureşti adecis că omul de afaceri şi ceilalţi trei apropiaţi ai săi vor fi judecaţi înarest preventiv.

Cătălin Chelu acontestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să ia marţi îndiscuţie recursul său.

Adus la instanţăpentru judecarea cererii sale, lui Chelu i s-a făcut rău, astfel că el a fostluat cu o ambulanţă SMURD şi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Corodonatorul SMURDBucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta a fostluat cu o ambulanţă după ce i s-a făcut rău din cauza problemelor medicale decare suferă, el fiind cunoscut ca diabetic.

Magistraţii Curţii deApel Bucureştri au amânat pentru 11 ianuarie judecarea recursului lui CătălinChelu.

În dosarul "mităla MAI", Chelu este acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie,"i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milionde euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, afost "denunţător" în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa desecretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să"îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv săstopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penaleavând ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şipersoanele apropiate acestuia".

"Prelucrareadatelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituţionale cuMinisterul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a PlanuluiNaţional Comun de Acţiune în domeniul prevenirii şi combaterii evaziuniifiscale. Inculpatul Chelu Cătălin Constantin a făcut promisiunea menţionatăatât personal, cât şi prin intermediul inculpaţilor Badea Ştefan Niţache, BunuAntonel Cristi şi Constantinescu Gabriel, dar şi a unei alte persoane,denunţător în cauză", potrivit procurorilor DNA.

Mai mult, procuroriisusţin că omul de afaceri Chelu l-ar fi ameninţat pe Fătuloiu că, dacă nuacceptă banii, "va porni împotriva sa o amplă campanie de denigrare prinintermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga să-şi dea demisia dinfuncţia de secretar de stat".

În 12 noiembrie 2010,Chelu, susţin procurorii, "a modificat promisiunea iniţială",oferindu-i personal lui Fătuloiu 50.000 de euro şi "foloase materiale însumă de aproximativ 270.000 euro", între care un teren pe care Chelu urmasă construiască o casă, în valoare de circa 120.000 euro.

"Cu ocaziaaceleiaşi întâlniri din data de 12 noiembrie 2010, Chelu Constantin Cătălin aoferit suma de 300.000 euro, în numerar, denunţătorului Fătuloiu Dan Valentin,pentru ca acesta, folosindu-se de influenţa care derivă din funcţia de secretarde stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângădirectorii din conducerea SC Hidroconstrucţia SA, în sensul de a-i determina săfacă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a inculpatului înevidenţele Registrului Comerţului, în calitate de acţionar al respectiveisocietăţi comerciale", au mai arătat procurorii DNA.

O săptămână maitârziu, în 19 noiembrie, Chelu "i-a remis secretarului de stat Fătuloiu,cu titlu de mită, suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 deeuro)", pentru ca acesta să rezolve dosarele penale în care el şiapropiaţii săi sunt cercetaţi. Cu această ocazie, procurorii au realizat şiflagrantul delict.

"Pentru remitereaacestei sume de bani, Chelu a fost ajutat de inculpaţii Badea Ştefan Niţache şiConstantinescu Gabriel", afirmă procurorii anticorupţie.

Pentru confiscareasumei date, cât şi a celei promise, procurorii au pus sechestru pe mai multeunor bunuri imobile şi sume de bani aparţinând lui Chelu.

Cei implicaţi au fostreţinuţi în 20 noiembrie, o zi mai târziu fiind arestaţi pentru 29 de zile.

Procesul acestora sejudecă la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-30

Mai multe imagini:
Cătălin Chelu, dus de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău la instanţă
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image