2017-01-20 14:04

EVENIMENT


Cătălin Striblea, după ce patronul Realitatea a fost scos din schema emisiunii în care trebuia să apară luni seara: ''Ne dorim un interviu cu Elan Schwartzenberg, dar vrem să-l facem jurnalistic''

 |  19:23
Cătălin Striblea, după ce patronul Realitatea a fost scos din schema emisiunii în care trebuia să apară luni seara: ''Ne dorim un interviu cu Elan Schwartzenberg, dar vrem să-l facem jurnalistic''

Cătălin Striblea, moderatorulemisiunii “Realitatea te priveşte”, ne-a declarat că şi-ar dori un interviu cunoul patron al Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, interviu pe care crede că îlva realiza cât de curând. Declaraţia realizatorului tv vine la o zi după ceactualul proprietar al trustului a fost scos din schema emisiunii la careanunţase că va participa, în calitate de invitat, luni seară, pentru a răspundela întrebările tuturor jurnaliştilor. Motivul acestei întâmplări, susţin pentru“Puterea” surse din interiorul televiziunii, l-a reprezentat dorinţa redacţieide a se impune în faţa noului patron, după o perioadă delicată sub patronatullui Sorin Ovidiu Vîntu.

Întrebatdacă i-ar fi plăcut să realizeze, în direct, un interviu cu omul de afaceri,Cătălin Striblea ne-a răspuns: „Da, mi-ar fi plăcut şi cred că nu sunt singurulom din Realitatea care ar spune asta. Un interviu cu domnul Elan Schwartzenbergeste oricând binevenit şi cred că îl vom face curând, zilele astea, însă eltrebuie tratat ca oricare alt interviu. Trebuie pregătit, documentat, existăanumite proceduri după care se desfăşoară lucrurile de acest gen. Întotdeaunanoi lansăm invitaţiile către cei pe care îi dorim în emisiune. De data aceasta,eu încă nu am lansat o invitaţie către domnul Schwartzenberg. Mi-aş dori săfacem acest interviu după toate canoanele jurnalistice, ca la carte”.

Lascurt timp după ce a preluat, de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu, companiacare deţine Trustul Realitatea Media, Elan Schwartzenberg a anunţat că vaapărea, în cursul serii de luni, la Realitatea TV, unde este dispus să răspundăla toate întrebările jurnaliştilor. Acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb,omul de afaceri a intrat, luni seară, în direct, la postul B1, în cadrulemisiunii moderate de Robert Turcescu şi de Ion Cristoiu. Aici, ElanSchwartzenberg a declarat că producătoarea emisiunii la care ar fi trebuit săparticipe, de la ora 22.15, l-a contactat telefonic, cu doar 20 de minute înaintede emisie, şi i-a spus că prezenţa sa „nu mai este oportună” la Realitatea TV. „Eunu cunosc şi nu pot comenta acest episod relatat de domnul Schwartzenberg. Dincâte ştiu însă, dumnealui a fost la sediul televiziunii, luni, unde a avut oîntâlnire cu şefii editoriali ai redacţiei, Sorin Enache, Cătălin Popa şiceilalţi. Nu ştiu ce au discutat în sala aceea şi în ce termeni s-a purtatdiscuţia. Probabil că oamenii aveau lucruri să-şi spună. Un singur lucru esteînsă esenţial: ne dorim foarte mult să punem punct acestor situaţii, care ne-aupus pe noi, jurnaliştii, într-o postură foarte delicată. Suntem sătui deatacuri şi de probleme şi sperăm ca ele să se rezolve, iar lucrurile să intreîn normalitate şi să fim lăsaţi să lucrăm. În ultima perioadă, lumea a ajuns săfie mai interesată de ceea ce se întâmplă în interiorul redacţiei, decât desubiectele noastre, ceea ce nu e în regulă. S-ar putea crede că suntem într-unconflict cu propriul nostru patron, însă nu este adevărat. Nu ne dorim decât săne facem meseria”, ne-a declarat Cătălin Striblea. De partea cealaltă,producătoarea ediţiei speciale de seară, Raluca Damian, nu a dorit să facădeclaraţii.

Sursedin interiorul Realitatea TV au declarat pentru „Puterea” că în spateledeciziei conducerii editoriale de a renunţa la prezenţa lui Elan Schwartzenbergîn emisiunea de luni seară, a stat dorinţa echipei redacţionale de a se impuneîn faţa noului patron, ceea ce i-ar conveni si lui Sebastian Ghita. După o perioadă îndelungată în care asupra jurnaliştilorRealitatea TV au planat suspiciuni de obedienţă în faţa fostului proprietar alteleviziunii, Sorin Ovidiu Vîntu, aceştia îşi doresc o „spălare” de imagine şiun start pozitiv, dar ferm, în ce priveşte libertatea editorială faţă deactualul acţionar al televiziunii.

Ghiţă îlsalută pe Schwartzenberg. In felul lui

Într-uncomunicat de presă, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, salută cooptarea în acţionariatul Realitatea Media sau în acţionariatul Blue Link Comunication a domnului Elan Schwartzenberg şi aşteaptă îndeplinireatuturor formalităţilor legate de transparentizarea acestei tranzacţii, numireanoului consiliu de administraţie şi stabilirea parametrilor viitori decolaborare”. În plus, reprezentantul Asesoft spune că este în continuare dispussă investească în postul Realitatea TV. “Contractul de management semnat între Asesoft şi RealitateaMedia are o perioadă de valabilitate de 5 ani şi nu conţine clauzeprivind schimbarea acţionariatului RealitateaMedia. Asesoft reafirmăintenţia de a performa în domeniul media, precum şi dorinţa de a investi înacest domeniu”.

ElanSchwartzenberg a recunoscut în direct că este acţionar şi la postul B1. Bobby Păunescua confirmat

Luni seară,când ar fi trebuit să se afle în platoul Realitatea TV, Elan Schwartzenberg aintervenit telefonic, în direct, la postul B1, unde a mărturisit că deţineacţiuni la această televiziune. “Nuintervin niciodată nici măcar în posturile în care sunt asociat, habar nu aţiavut până acum că eu sunt asociat la acest post de televiziune. (…) Puteţiverifica cu domnul Oancea şi cudomnul Bobby Păunescu că amacţiuni aici (n.r., la postul B1)”,a declarat noul patron al Realitatea TV, în cadrul producţiei “Evenimentulzilei”, moderate de Robert Turcescu şi Ion Cristoiu. “Ar trebui să veniţi lanoi în emisiune, pentru că noi nu schimbăm orarul”, i-a spus Turcescu luiSchwartzenberg, făcând referire la faptul că acesta nu a mai participat laemisiunea de la Realitatea TV, în urma deciziei conducerii editoriale apostului.

La scurttimp după intervenţia lui Elan Schwartzenberg la postul B1, jurnalistul IonCristoiu s-a arătat extrem de acid faţă de omul de afaceri. “Poate să vină şimâine seară, e şmecher, el e cârnăţar ca şi Sebastian Ghiţă care a recunoscutcă a greşit, un cârnăţar care a intrat în presă! În momentul în care ai intratnoi nu suntem slugile nici domnului Vîntu şi nici ale domnului Ghiţă, noi l-amsunat să ne explice dacă o producătoare poate să-l sune şi să anuleze invitaţiala o emisiune”, a spus Cristoiu.

Ieri, Pagina de Media a publicatşi declaraţia lui Bobby Păunescu, prin care acesta confirmă că Elan Schwartzenbergdeţine 10% din acţiunile postului B1. “Acum 10 ani, când News Corp a intrat în România, acumpărat firma de panotaj ExclusivMedia de la Elan Schwartzenberg.În aceeaşi perioadă, se pregătea intrarea News Corp în România într-un post tv alături de noi (n.r., familia Păunescu). În acel moment, în virtutea tranzacţiei, Elan Schwartzenberg a primit opţiuneade a avea 10% din viitorul post tv, când doreşte el. La începutul acestui an,în ianuarie-februarie, am activat această opţiune”. Întrebat de ce nu s-a făcutpublică această informaţie, Păunescu a răspuns: “Nuera încă apărută în Registrul Comerţului. Nu puteam anunţa înainte de a fitotul publicat în mod legal în Monitorul Oficial şi Registrul Comerţului”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23

Mai multe imagini:
Cătălin Striblea, după ce patronul Realitatea a fost scos din schema emisiunii în care trebuia să apară luni seara: ''Ne dorim un interviu cu Elan Schwartzenberg, dar vrem să-l facem jurnalistic''
zoom
Cătălin Striblea, după ce patronul Realitatea a fost scos din schema emisiunii în care trebuia să apară luni seara: ''Ne dorim un interviu cu Elan Schwartzenberg, dar vrem să-l facem jurnalistic''
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image