2018-12-16 11:27


Cătălin Voicu ar pute fi eliberat provizoriu, sub control judiciar

 |  10:25
Cătălin Voicu ar pute fi eliberat provizoriu, sub control judiciar

Instanţa supremă adecis, luni seară, eliberarea provizorie sub control judiciar a lui CătălinVoicu, aceasta fiind prima cerere de punere în libertate admisă din 30 martie2010, de când senatorul este în arest preventiv în dosarul în care este acuzatde corupţie.

SenatorulCătălin Voicu a cerut instanţei supreme, la termenul de luni din dosarul încare este acuzat de corupţie, să îi admită o nouă cerere de eliberareprovizorie sub control judiciar, pe motiv că audierea martorilor propuşi deprocurorii anticorupţie prin rechizitoriu se apropie de final, mai rămânând deaudiat zece martori.

Voicu a susţinut că înaceste condiţii nu mai poate influenţa martorii din dosar şi astfel nu se maijustifică menţinerea sa în arest preventiv. El a precizat că în 30 martie s-aîmplinit un an de când a fost arestat preventiv şi că măsura în cazul său tindesă se transforme într-o eventuală condamnare a judecătorilor faţă de el.

Instanţa supremă aadmis cererea lui Voicu, însă acesta nu va fi eliberat din arest până când uncomplet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu vadezbate un eventual recurs al procurorilor anticorupţie faţă de această măsură.

Totodată, instanţa aadmis, luni, şi o cerere a omului de afaceri Costel Căşuneanu de ridicare ainterdicţiei de a părăsi ţara, decizia putândfi contestată cu recurs.

Senatorul CătălinVoicu a depus de la arestarea sa preventivă mai multe cereri de eliberare, însăde fiecare dată acestea au fost respinse atât de judecătorii de la SecţiaPenală a instanţei supreme, cât şi de completele de cinci şi, respectiv, denouă judecători. Voicu este singurul inculpat din acest dosar care este judecatîn arest preventiv.

Instanţa supremă le-aaudiat, la termenul de luni, pe judecătoarele Ana Iarina Vartirez, Simona Marcuşi Magdalena Frumuşelu, care au făcut parte din completul de judecată de lainstanţa supremă care a soluţionat negativ un recurs al omului de afaceriCostel Căşuneanu, precum şi pe Ştefania Elena Vochiţă, fosta grefieră şefă aSecţiei Civile în perioada în care preşedinte era Florin Costiniu, în prezentpensionată.

De asemenea, a datdeclaraţie în faţa instanţei patronul restaurantului Select din Capitală, LiviuCapotă, precum şi generalul în rezervă Adrian Isac.

Instanţa supremă adecis ca la următorul termen din 11 mai să fie citaţi pentru a fi audiaţi camartori judecătorii Lidia Bărbulescu şi Joiţa Preda, Mihai Călinescu şi ElTarek, despre care omul de afaceri Marius Locic spunea că i-a făcut plângere lapoliţie.

Cătălin Voicu, FlorinCostiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată deprocurorii DNA pentru corupţie. Procesul a început în 14 iulie 2010, la ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul CătălinVoicu, aflat în arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru traficde influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu faptede corupţie.

Florin Costiniu, fostpreşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţeisupreme, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, CostelCăşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare deinfluenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentrucumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cufapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legeacontabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţipreventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
05 Apr 2011

Titlul articolului e aproape corect, nu va recunosc politica editoriala. S-a intamplat ceva cu actionariatul? Deci sa ma explic:" C?t?lin Voicu ar pute fi eliberat ", Ei, nu ar pute, chiar PUTE. Gunoiul asta chiar PUTE.
Random imageUltimele stiri


loading...