2017-01-17 00:19

EVENIMENT


Cathedral Plaza, aproape demolată

 |  21:00
Cathedral Plaza, aproape demolată

Primăria Municipiului Bucureşti a notificat Millennium Building Development să înceapă lucrările pentru desfiinţarea controversatei clădiri Cathedral Plaza. În replică, reprezentanţii dezvoltatorului îl vor da în judecată pe Sorin Oprescu pentru abuz în serviciu şi cer daune de peste 70 de milioane de euro municipalităţii.

Având o decizie definitivă din partea Curţii de Apel Suceava, Primăria a anunţat că în maximum 10 zile, colosul de lângă Catedrala Sfântul Iosif să fie demolat. “Ieri s-a trimis notificarea, astfel că ei au la dispoziţie 10 zile. Aşteptăm ca şi constructorul să se conformeze cu decizia. Lucrările de desfiinţare a construcţiei trebuie făcute pe cheltuiala dezvoltatorului, ne-a spus avocatul primăriei, Antonie Popescu.

În schimb, reprezentanţii Millennium se menţin pe poziţie şi sunt convinşi că edilul face un abuz. “Înştiinţarea trimisă de Sorin Oprescu, dincolo de faptul că nu respectă dispoziţiile legii privind forma şi conţinutul actelor care pot fi emise de un primar şi prin urmare nu produce nici un fel de efecte juridice, este hazardată şi nu are nici un temei real”, afirmă aceştia.

Cum primăria a decis anularea autorizaţiei de construire, dar şi dreptul de concesiune a unui teren de 186 de metri pătraţi, dezvoltatorii se află în ilegalitate în momentul de faţă, mai ales că au în defavoare şi o decizie definitivă a instanţei. “Construcţia s-a realizat în baza unei autorizaţii emise de primarul sectorului 1, în baza planului de urbanism general şi a mai multor planuri de urbanism zonal, documente adoptate de către Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se apără în continuare afaceriştii. Daunele cerute Primăriei conduse de Sorin Oprescu se ridică la 70 de milioane de euro, dar avocaţii edilului susţin că nu el ar trebui acţionat în instanţă. “Domnii fac o eroare. Poate au vrut să spună că vor să dea în judecată Primăria Sectorului 1, nu pe noi. De acolo a pornit tot scandalul, fiindcă la sectorul 1 s-a emis o altă autorizaţie în 2006”,adaugă avocatul Popescu. Până la finele săptămânii viitoare, primăria aşteaptă ca dezvoltatorul să înceapă demolarea clădirii. “Rămâne de văzut ce se întâmplă. Aşteptăm termenul legal”, a conchis reprezentantul lui Sorin Oprescu.

Cathedral Plaza a crescut ca Făt-Frumos

Proiectul Cathedral Plaza a început în urmă cu 13 ani, pe vremea când primar al Capitalei era Viorel Lis. Iniţial, clădirea trebuia să aibă 17 metri, însă în prezent are o înălţime de patru ori mai mare, cu 19 etaje, parter şi patru niveluri subterane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image