2017-01-18 10:16

EVENIMENT


Căutat pentru omor. Căpitan în gruparea mafiotă N’Dragetta, arestat la Oradea

 |  19:26
Căutat pentru omor. Căpitan în gruparea mafiotă N’Dragetta, arestat la Oradea

Uncetăţeanul italian, membru al unei structuri mafiote, a fost prins la Oradea şiîncarcerat. El a cerut Curţii de Apel Oradea ca extrădarea sa să fiecondiţionată de rejudecarea procesului în care a fost condamnat pentru omor,tăinuire, deţinere de armament şi explozibil.

Potrivitunui comunicat de presă al Curţii de Apel Oradea, Cosimo Scaglione invocăfaptul că s-a căsătorit în România şi a preluat numele soţiei, fapt pe care l-acomunicat Consulatului italian de la Timişoara, pentru a putea fi citat laproces, ceea ce însă nu s-a întâmplat. "Persoana susţine că le-a adus lacunoştinţă autorităţilor italiene, prin Consulatul de la Timişoara, faptul căs-a căsătorit în România, schimbându-şi numele din Scaglione în Gabor, şi căare reşedinţa în Timişoara, prin urmare i s-a încălcat inclusiv dreptul laapărare, nefiind citat cu numele actual şi la reşedinţă", se arată încomunicat.

Contactatde corespondentul Mediafax, Bogdan Bodea, avocatul italianului, a susţinut că"autorităţile române pot să solicite, în cazul persoanelor judecate înlipsă, asigurări din partea statului emitent al mandatului european de arestarecu privire la respectarea drepturilor omului. Deocamdată însă, acest mandat nua sosit". Avocatul a afirmat că Scaglione nu ştia despre faptul că esteurmărit general. "Ştia că există un proces în derulare, susţine chiar că aispăşit patru ani din pedeapsă în Italia. După eliberare, a părăsit ţara, iardin 2009 stă în România, fiind căsătorit şi stabilit legal la Timişoara. Însănu ştia că este căutat", a spus Bodea.

Scaglionea fost condamnat pentru un dublu asasinat din timpul unei reglări de conturi. MagistraţiiCurţii de Apel Oradea au dispus, joi, arestarea pentru cinci zile a cetăţeanuluiitalian şi aşteaptă ca până în 7 februarie, data expirării măsurii,autorităţile italiene să comunice mandatul european de arestare emis pe numeleacestuia, a anunţat grefierul Cornelia Precup, din cadrul Biroului de presă alCurţii de Apel Oradea.

Italianuleste membru cu rang de căpitan în structura mafiotă N’Dragetta, la care suntafiliate peste o sută de familii mafiote din Italia şi SUA, iar în ultimele 18luni a locuit în România legal, ca rezident în Timişoara, informa şeful BCCOAlba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu. Scaglione, în vârstă de 39 ani, afost dat în urmărire internaţională de autorităţile italiene pentru executareaunei pedepse cu închisoarea de 14 ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image