2017-01-20 01:25

EVENIMENT


Cazinourile virtuale plusează sau pleacă

 |  21:15
Cazinourile virtuale plusează sau pleacă

Giganţii gamblingului mondial, anchetaţi în Statele Unite ale Americii de către FBI pentru fraude bancare şi spălare de bani, au fost luaţi în vizor şi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Acesta a elaborat un proiect de lege prin care marile companii din acest domeniu vor fi obligate să plătească taxe şi impozite în România. Mai precis, ca să fie în legalitate, proprietarii site-urilor de profil sunt obligaţi să îşi deschidă sediu social în România şi să raporteze de câte ori este nevoie situaţia financiară. În momentul de faţă,cele mai multe dintre site-urile de gambling disponibile pe piaţa românească sunt  înregistrate în paradisuri fiscale, astfel că nu pot fi controlate de autorităţi. În lipsa unor reglementări, peste 500 de milioane de euro au luat calea paradisurilor fiscale.

Proiectul care vizează modificarea Legii 246/2010 pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc ar putea da peste cap planurile marilor afacerişti din domeniu. PokerStars, care are sediul central în Insula Man, Full Tilt Poker, cu sediul în Irlanda, şi Absolute Poker, care are sediul în Costa Rica, sunt cele mai mari site-uri de poker on-line din lume care activează şi în România. Dacă până în prezent, acestea îşi puteau desfăşura în linişte afacerile de sute de milioane de euro fără să dea nimic statului,acumvor avea de ales între plata impozitelor şi suspendarea activităţii. „În această privinţă, noi am sesizat de nenumărate ori Consiliul Concureţei, însă până acum nu am primit un răspuns. Este o reglementare bună, menită să facă ordine pe o piaţă agitată. În plus, odată intrate în legalitate, aceste firme vor putea fi trase la răspundere în cazul unor nereguli”, a declarat Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România.  Ministerul Finanţelor susţine că modificarea legii va avea un impact pozitiv. „Va duce la scăderea dependenţei potenţialilor participanţi la joc, având în vedere procedura de verificare şi monitorizarea existente pentru jocurile de noroc on-line”, au precizat reprezentanţii ministerului.

Impozitele nu trebuie să fie foarte mari

Potrivit Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc, măsura ar putea avea efecte pozitive dacă este aplicată aşa cum trebuie. „Dacă activează în România, trebuie să joace după regulile noastre. Trebuie avut însă în vedere să nu omorâm industria printr-o taxare exagerată. Impozitele nu trebuie să fie foarte mari, pentru că există riscul ca statul să nu câştige mulţi bani pentru că jucătorii vor renunţa la pasiunea lor”, a declarat Cristian Pascu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc. În cazul în care proiectul va trece în toamnă, România ar face paşi importanţi în privinţa reglementărilor ce vizează afacerile on-line.

Cifre impresionante. Piaţa gamblingului on-line - peste 500 milioane de euro

Potrivit reprezentanţilor MFP, statul ar putea obţine peste 10 milioane de lei dacă reglementările intră în vigoare. Suma este mică dacă ne raportăm la evaluările din domeniu. Datele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România arată că peste 500.000 de români sunt înregistraţi pe site-urile de gambling disponibile la noi în ţară, iar piaţa este evaluată la aproximativ 500 de milioane de euro, cu o tendinţă de creştere la peste un miliard de euro, în următorii doi ani. „Valoarea pieţei ar putea fi chiar mai mare. Sunt sute de mii de jucători on-line care plătesc sume de ordinul milioanelor de dolari lunar pe jocurile on-line de poker, black-jack, ruletă”, au spus reprezentanţii Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România. Mai mult, potrivit Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, statul a pierdut peste 100 de milioane de euro anual pentru că nu a avut reglementări. În privinţa jucătorilor, ACPR propune instituirea unei declaraţii speciale de venit, pe care aceştia să o depună la finele anului.

Cum se sancţionează ilegalitatea?

MFP intenţionează să le ceară furnizorilor de servicii de internet blocarea site-urilor care nu respectă legea, însă s-a lovit de mai multe asociaţii care consideră măsura abuzivă. „Asemenea măsuri de blocare a unor site-uri web prin intermediul furnizorului de servicii internet constituie o măsură de cenzură a conţinutului media on-line, măsură ce  ridică probleme serioase în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului şi în special a dreptului la liberă exprimare”, au avertizat CJI, Asociaţia ISP-urilor şi APADOR-CH.

Anchetaţi de FBI

În aprilie, 11 oameni, inclusiv proprietarii Full Tilt Poker, Absolute Poker şi PokerStars au fost acuzaţi de FBI de fraude bancare şi spălare de bani. Autorităţile americane au blocat 76 de conturi bancare în 14 ţări, folosite de casele de poker on-line pentru a percepe bani de la jucători. Deşi jocurile pe bani on-line sunt interzise în SUA din 2006, site-urile de poker pe internet acumulează miliarde de dolari ocolind legea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-20

Mai multe imagini:
Cazinourile virtuale plusează sau pleacă
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZE KALANGA
29 Iul 2011

Responsabilii cu furatul de la MF ar impozita si luna de pe cer daca ar putea.De ce nu cer sa impoziteze si cazinourile din Las Vegas,ca este acelasi lucru?Adica MF vrea sa toate firmele din lume de la care turistii romani cumpara cate ceva,sa-si deschida sediu social in Ro?Caci asta este si in cazul de fatza,turistul virtual calatoreste pana pe serverul din Costa Rica,unde joaca poker,iar firma organizatoare isi plateste acolo taxele si impozitele.Vreti si voi o felie de tort sau credeti ca veti avea putere sa desfintati paradisurile fiscale,unde cgiar si mari afaceristi romani au sediul multor firme?
JURNALISTUL
29 Iul 2011

amice jurnalist, documentarea ptr acest material (intre noi fie vorba, comandat si dictat mot-a-mot de baietasii cu pacanele si cateva mese de joc -- si pentru care de fapt s-a " straduit" ministerul sa scoata asa-zisele reguli) a fost ZERO. afirmatia "Dacă activează în România, trebuie să joace după regulile noastre...'" este ridicola. Corect ar fi: "Romania trebuie sa joace dupa regulile europene..) , chiar daca ministrul nu da doi bani pe Europa. daca te-ai fi documentat si daca ai fi scris articolul din proprie initiativa (nu este cazul nostru) ai fi vazut ca romania a fost amenintata de comisia europeana cu declansarea procedurii de infringement ptr ca legea reglemantand jocurile de noroc a fost elaborata in spirit de dambovia si apara exclusiv interesele pacanishtilor si ruletistilor. amice jurnalist, tine minte ce-ti spun: ti se poate lua job-ul, legitimatia de ziarist, ti se poate lua casa, masina, nevasta... un singur lucru nu ti se poate lua impotriva vointei: deminitatea! tu insa esti in slujba unor baietasi ramasi la nivel de mici si ciorba de burta. probabil ca si cei de la marketing te-au pus la colt si ti-au spus ca leafa ta e facuta si din contributia unora ca pascu si constantinescu. chiar si asa, tot mercenar se cheama ca esti. tine minte, ce am spus mai sus in legatura cu demnitateal. sa ai o zi buna.
PISCEKY
29 Iul 2011

vreauuuuuuuuuuuuuuuuuuu impozit pe aer,sex,citit,respirat si mai ales pe....................prostie:)))))))))) va rog la ultimul capitol sa-l includeti pe DOMNUL BOC SI BLEJNAR:))))))))) ASTEPT REZULTATE! VA MULTUMESC:))))))))))))))

Adauga un comentariu

Random image