2018-12-17 21:23


Cazul Ioan Gyuri Pascu. Personalul medical de pe ambulanţă, audiat de procurori

 |  10:51
Cazul Ioan Gyuri Pascu. Personalul medical de pe ambulanţă, audiat de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti audiază, luni, mai multe cadre medicale, care au intervenit sau ar fi urmat să intervină în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, anchetatorii deschizând un dosar de moarte suspectă.

Oamenii legii au ridicat documente şi alte probe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Ambulanţa Bucureşti Ilfov a anunţat, într-un comunicat de presă, că în cazul Ioan Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112. Reacţia vine după ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţase anterior că numărul unic de urgenţă a fost apelat de trei ori.

"În noaptea de 26 septembrie, la dispeceratul SABIF au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112. Primul apel a fost primit de la 112 la ora 3.25. Legătura a fost dată de Dispeceratul 112 numai către SABIF deoarece în această situaţie, conform indexului de la 112, cazul a fost încadrat drept consultaţie la domiciliu, cod verde. Nu era necesară punerea în conferinţă a cazului cu Dispeceratul ISU-SMURD. Al doilea apel a fost primit de la 112 la ora 4.43. Legătura a fost dată din nou de Dispeceratul 112 numai către SABIF deoarece, probabil, solicitantul a precizat de la începutul apelului că la acestă adresă a mai fost o ambulanţă de la SABIF mai devreme şi că acum pacientul se simte mai rău. Operatoarea de la 112 a dat direct apelul la SABIF fără a-l pune în conferinţă cu Dispeceratul ISU-SMURD. La SABIF nu a existat niciodată al treilea apel. La al treilea apel, de la ora 4.53, Dispeceratul SABIF nu a fost niciodată în conferinţă cu Dispeceratul ISU-SMURD şi nici nu a avut cunoştinţă de el. Al treilea apel ajuns doar la Dispeceratul ISU-SMURD", a precizat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-03

TAGURI: caz, ioan gyuri pascu, personal, medical, ambulanta, audiat, procuror
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...